Advertorial

Laat je gehoor gratis testen

Specialisten raden aan om vanaf je vijftigste geregeld je gehoor te laten testen. Als je familieleden hebt met gehoorproblemen of als je regelmatig last hebt van oorontstekingen (otitis) zelfs op jongere leeftijd. Een controle is een prima manier om je gehoor te beschermen. In de hoorcentra van Amplifon kun je je gehoor gratis laten testen.

Een op de vijf 55-plussers lijdt aan gehoorverlies. Dat zijn meer dan een miljoen Belgen. En toch draagt amper een op de zes van hen een hoorapparaat. Veel moeite kost het nochtans niet om je gehoor te laten testen: in een uur tijd en voor welgeteld 0,0 euro kun je in een hoorcentrum van Amplifon terecht bij een deskundige audioloog. Tussen haakjes: op de site van Amplifon kun je ook een summiere en indicatieve test laten afnemen. Die geeft een eerste indruk en test niet alle onderdelen van je gehoor, maar als je daar matig op scoort weet je wat je te doen staat.

Je audiogram, daar begint alles mee. Een audiogram is een grafiek die weergeeft hoe goed (of hoe slecht) je hoort. Een hoorbalans zeg maar. Wie een afspraak maakt bij Amplifon kan die gratis en vrijblijvend laten maken. Wijzen de resultaten uit dat je aan gehoorverlies lijdt, dan verwijst de audioloog je door naar een neus-, keel- en oorarts voor verder onderzoek en een voorschrift waarmee je recht hebt op terugbetaling van je hoortoestel door je ziekenfonds.

Comfort en levenskwaliteit

Nadien nemen we onze tijd, want een hoortoestel moet je comfort en levenskwaliteit bieden. Dat is maatwerk. Amplifon maakt er een erezaak van om je verschillende toestellen en merken te laten uittesten. Elk merk heeft immers een specifiek geluidsprofiel. Dat kan tot drie maanden lang en is nog steeds gratis en zonder verplichtingen. Het duurt misschien even om aan een nieuwe wereld van geluiden te wennen en het toestel te leren kennen in verschillende omstandigheden (in een luidruchtige omgeving, in de natuur, als je naar tv kijkt, tijdens gesprekken...). Bij elk bezoek verfijnt de audioloog de werking van je hoortoestel tot het helemaal goed zit. Hij zorgt ervoor dat je meer of minder hoge of lage tonen hoort, filtert scherpe geluiden weg, onderdrukt omgevingsgeluid... Pas als alles pico bello is, beslis je of je het toestel koopt of niet.

Bij elk bezoek verfijnt de audioloog de werking van je hoortoestel tot het helemaal goed zit.

Laat je gehoor gratis testen

Koop je een gehoortoestel bij Amplifon, dan ben je verzekerd van vijf jaar gratis dienstverlening, onderhoud en advies. Zo geniet je elke dag van een optimaal luistercomfort.

Wat kost zo’n hoortoestel? De prijs is sterk afhankelijk van het type toestel, de functionaliteiten en jouw persoonlijke wensen. Bij Amplifon mag je rekenen op een prijs tussen de 700 en de 2.600 euro. Heb je meer dan 40 decibel gehoorverlies, dan betaalt je ziekteverzekeraar je 681 euro terug voor één oor, 1.348 euro voor beide. In dat geval mag je dus zeker op je twee oren slapen.