Advertorial

© Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Luxewandelen in de Eifel

Op zoek naar een wandelervaring die zijn gelijke niet kent? Rep je dan naar het NaturWanderPark delux in de noordelijke en de zuidelijke Eifel. Je ontdekt er enkele van de mooiste luswandelingen die Duitsland te bieden heeft.

Eerst dit: de ‘delux’ heeft niets met luxueuze omstandigheden te maken, maar wel alles met de bijzonder intense natuurbeleving in het wandelpark. De naam NaturWanderPark delux verwijst naar de vier natuurparken van de noordelijke en zuidelijke Eifel, de Our en het Mëllerdall. Die vormen het adembenemende decor van maar liefst 24 premium luswandelingen die het mogelijk maken het hele gebied te verkennen. Je loopt door een gevarieerd landschap van golvende heuvels, geheimzinnige ravijnen, bizarre rotsformaties en eeuwenoude bomen.

Luxewandelen in de Eifel
© Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

De 24 wandelroutes zijn even gevarieerd als het landschap zelf, en sommige zijn behoorlijk pittig. Wat dacht je van de 17,4 km lange Felsenweg 6 – Teufelsschlucht? De duivel himself heeft zijn stempel op deze wandelroute gedrukt. Je ziet het aan de prachtige ravijnen en kloven tussen de rotsen van het Ferschweiler-plateau, en het 28 meter diepe ravijn dat naar de duivel is genoemd. Vanop de wandelbrug over de Prüm heb je een fascinerend uitzicht op dit weergaloze natuurschouwspel.

Luxewandelen in de Eifel
© Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Op de Nat’our Route 4 – Ourtalschleife (15,2 km) kun je behalve heerlijke natuurimpressies ook veel door mensengehand geschapen dingen bewonderen. Tot in de jaren ’50 was er nog geen stuwmeer, nu vind je hier bijna onzichtbaar een van de grootste door pompen aangedreven elektriciteitscentrales van Europa. Maar hét visuele hoogtepunt is natuurlijk het panorama op de Ourtalschleife, waar de Our-rivier spectaculair door de vallei meandert en een stuk land omarmt.

Luxewandelen in de Eifel
© Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Zin om je even te laten terugflitsen naar de middeleeuwen? Ga dan voor de 12,7 km lange Neuer-Burg-Weg. Die voert je langs romantische rotspaden rondom de burcht Neuerburg. Het historische bouwwerk vormt samen met de parochiekerk, de klokkentoren en de huidige parochie een prachtig postkaartplaatje. Zeker vanop de Große Kanzel, het uitzichtspunt met een indrukwekkend panorama op het dal van de Enz en het hart van het charmante stadje.

Nog meer wandelgenot in de Eifel ontdekken? Surf dan naar www.naturwanderpark.eu/nl

Luxewandelen in de Eifel