Creg waarschuwt voor communicatie Electrabel

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

De Creg, de federale energiewaakhond, roept de consumenten op tot waakzaamheid ten opzichte van reclame die elektriciteits- en aardgasleverancier Electrabel maakt.

In hun huis-aan-huis reclameblad ‘Energiek’ dat eind februari werd verdeeld, verwijst Electrabel naar een prijsvergelijking van de Creg, waaruit bleek dat Electrabel begin dit jaar de goedkoopste stroomleverancier was.

In een uitnodiging aan de consument tot “waakzaamheid” bevestigt de Creg dat het Fixonline-contract van Electrabel in januari inderdaad het goedkoopste was, maar dat dit contract in februari niet langer het goedkoopste is en met 8,5 pct is gestegen. Voor Vlaanderen en Wallonië staat het op plaats negen van het Creg-klassement, en voor Brussel op plaats twee. Bovendien, aldus de Creg, biedt de leverancier naast dit contract ook vier andere contracten aan waarvan de prijzen beduidend hoger liggen dan het Fixonline-contract.

Bepaalde reclameboodschappen of verklaringen hebben de neiging “om de consumenten slechts gedeeltelijk te informeren en hen ertoe te brengen om niet altijd de meest interessante aanbieding te kiezen”, zo waarschuwt de energiewaakhond, die de consument aanraadt te blijven vergelijken.

Volgens de Creg is de oproep niet gericht tegen Electrabel. “Het gaat om een algemene analyse. Maar door het feit dat de Creg wordt geciteerd door Electrabel, wordt het bedrijf bij naam genoemd. Verschillende directieleden van de Creg wilden toch reageren”, luidt het bij de Creg, die er nog op wijst dat Electrabel op het moment van de reclame eind februari al lang op de hoogte was van het feit dat ze niet meer het goedkoopst waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content