Jaarabonnement De Lijn voor 65-plussers

Vanaf 1 september moeten 65-plussers opnieuw betalen voor een rit met De Lijn. En er komt een verplichte registratie bij elke op -en overstap.

Vlaamse 65-plussers die een jaarabonnement van De Lijn wensen, kunnen dat vanaf nu aanvragen. Vanaf 1 september moeten 65-plussers opnieuw betalen op bus en tram. De bijna 1 miljoen senioren die al een MOBIB-kaart hebben aangevraagd, zullen een brief in de bus krijgen met meer informatie over het jaarabonnement. Het jaarabonnement kost 50 euro.

Hoe betalen?

Betalen kanmet een 65+-jaarabonnement opgeladen op de MOBIB-kaart, of door te betalen per rit met een rittenkaart (1,40 euro per rit), sms-ticket (1,80 euro + 0,15 euro communicatiekosten) of biljet (3 euro). Vanaf 3 ritten per maand is het jaarabonnement van 50 euro de voordeligste optie voor 65-plussers.

Verplichte registratie

Wie reist met een MOBIB-kaart moet zich bij elke op- en overstap registreren. Dat kan heel eenvoudig door de kaart op maximaal 5 centimeter van de blauwe knop op het leestoestel te houden. Dit gaat heel wat sneller dan een kaart in een ontwaarder steken. Als de kaart goed is gelezen, verschijnt een V-teken op een groene achtergrond. Is de kaart slecht gelezen, dan verschijnt een kruis op een rode achtergrond. Het is niet nodig om de MOBIB-kaart ook te registreren bij het afstappen. Door deze registratie zal de capaciteit aangepast kunnen worden aan de vraag.

Meer info: www.delijn.be

Partner Content