28ste Davidsfonds Zomerzoektocht palmt Hasselt en Genk in

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Van 31 mei tot en met 14 september kan iedereen die zin heeft op speurtocht trekken in de regio tussen Hasselt en Genk – met de wagen of de fiets. Naast de vertrouwde klassieke zoektocht die al jaren meegaat, is er sinds vorig jaar ook een extra speelse Gezinszoektocht.

De hoofdstad van de smaak, de grootste openluchtspeeltuin van België, de culturele parel C-mine en de bruisende shoppingstad Genk: dat zijn de vier trekpleisters waarrond de 28ste Zomerzoektocht van het Davidsfonds vanaf 31 mei zal draaien. De Davidsfonds Zomerzoektocht, die door Vlaanderen Vakantieland omschreven werd als de ‘Rolls-Royce onder de zoektochten’, strijkt dit jaar neer in Midden-Limburg en nodigt iedereen uit om dit stukje Vlaanderen via een prikkelend en intrigerend parcours te ontdekken.

De Davidsfonds Zomerzoektocht biedt twee formules aan: de Klassieke zoektocht en de Gezinszoektocht. Beide presenteren een lusvormig parcours dat vertrekt in Hasselt en dat deelnemers met de wagen of de fiets afleggen. Tussendoor lossen ze heel wat uitdagende vragen op en wie dat het beste doet, maakt kans op mooie prijzen zoals vakantieverblijven in Center Parcs of een heuse cultuurreis van het Davidsfonds.

De Klassieke zoektocht presenteert stevige vragen voor de expert-zoektochter, de Gezinsformule brengt speelse doe-vragen voor het hele gezin én geeft iedere week van de zoektocht een vakantieverblijf in Center Parcs weg.

Wie wil deelnemen aan de 28ste Davidsfonds Zomerzoektocht koopt daarvoor een deelnemingspakket bij Toerisme Hasselt, vanaf 31 mei. Het pakket kost 19 euro (14 euro met Davidsfonds Cultuurkaart) en bevat naast de brochure voor de Gezinszoektocht of de klassieke zoektocht ook nog een infofolder én een gloednieuwe toeristische gids Midden-Limburg van journalist Johan Veldeman. Bekende Limburgers gidsen je daarin door Hasselt en Genk en geven hun lievelingsadressen mee.

Meer info

Alle info over de Davidsfonds Zomerzoektocht vindt u via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. De Davidsfonds Zomerzoektocht is een initiatief vanDavidsfonds Evenementenin samenwerking met Toerisme Limburg, de steden Hasselt en Genk, TV Limburg, Het Belang van Limburg, Radio 2, Knack, De Zondag, Center Parcs en Westmalle Trappist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content