© G.F.

61 werken van Banksy bij Strokar Inside

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Nadat de tentoonstelling met werk van Banksy in maart Toronto, Berlijn, Amsterdam en Parijs aandeed, is ze nu twee maanden te bewonderen in Brussel.

De Britse graffitikunstenaar, met de wat vage identiteit, zorgde voor opschudding met de zelfdestructie van één van zijn net afgehamerde werken. Hij is gekend voor zijn sjablonen die een amalgaam zijn van zwarte humor, politieke boodschappen en sociale kwesties. Hij werpt zich ook op als verdediger van de mensenrechten, getuige hiervan zijn de fresco’s op de scheidingsmuur tussen Palestina en Israël.

61 werken van Banksy bij Strokar Inside

Nadat de tentoonstelling in maart Toronto, Berlijn, Amsterdam en Parijs aandeed, verblijft ze nu voor twee maanden in Brussel bij Strokar Inside. De 61 voorgestelde werken komen vooral uit de collectie van Steve Lazarides, de vroegere agent van Banksy en commissaris van de tentoonstelling. Er zijn ook enkele werken uit andere privécollecties.

61 werken van Banksy bij Strokar Inside

Springen vooral in het oog -beelden die de wereld rondgingen- o.a. “Girl with Balloon”, “Kate Moss” en “Media”. Verder omvat de tentoonstelling 25 foto’s die nooit vertoond werden, en beelden, zeefdrukken, schilderijen en enkele stukken die voor de muziekindustrie gemaakt werden.

Strokar Inside is een innoverend project van Alexandra Lambert en Fred Atax. Een internationaal platform met werken van meer dan 100 Street Artists, dat zich nestelde in de oude Delhaize supermarkt aan de Waterloosesteenweg in Elsene.

Van 8/11 tot 30/12, open dinsdag, woensdag en vrijdag van 11 tot 20 uur; donderdag van 11 tot 22 uur; zaterdag van 10 tot 22 uur; zondag van 10 tot 20 uur

Toegangsprijs Banksy: ? 15, toegangsprijs Strokar Inside: ? 8, beiden: ? 20

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content