© G.F.

8 ‘coole’ zomerplekjes in Oman

Als je denkt dat een reis naar Oman te warm is tijdens de zomer, dan geven we je graag enkele verfrissende tips. Tussen juni en oktober zijn er talrijke plekjes in Oman waar je kan ontsnappen aan de grote warmte.

Hieronder de 8 coolste plekjes die adembenemend mooi zijn en misschien zelfs in de zomer nog meer de moeite waard zijn om te bezoeken. Bovendien reis je dan in laagseizoen en kan je bijgevolg veel goedkoper logeren, zelfs in de luxehotels.

1. Misfat al Jabreen

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

Hoog in de bergen van het Al Hajar massief ligt dit schitterende dorp waar de tijd als het ware is blijven stilstaan. De lemen huizen zijn gebouwd op rotsachtige kliffen. Rond het dorp zijn er terrasplateau’s waar onder andere dadels, granaatappels, papaya’s en bananen groeien. Dankzij het 5.000 jaar oude Falaj-irrigatiesysteem kunnen de gewassen er groeien. Langs deze waterkanalen kun je bijvoorbeeld een leuke ezeltocht maken. Misfat Al Jabreen is een van de meest fotogenieke plaatsen van Oman.

2. Wadi Shab

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© iStock

In dit natuurgebied is het fantastisch om te wandelen. De wadi of rivierdal ligt in een ravijn en wordt omringd door imponerende rotspartijen en watervallen. Een ideale plek om af te koelen in de turquoise waterpoelen. Bij het pootjebaden geven de kleine Garra Ruffa visjes je er zelfs een gratis pedicure bij.

3. Ras al Jinz

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

In de hele wereld zijn er zeven soorten zeeschildpadden, waarvan er vijf in Oman te vinden zijn. Ras al Jinz is één van de belangrijkste nestelgebieden waar je tijdens het broedseizoen met een natuur gids kan kijken hoe de reuzenzeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen en uit te broeden. De dieren leggen circa tachtig eieren en broeden daar een hele nacht op. In de ochtenduren kruipen de kleine schildpadden uit hun eieren. Tussen juli en oktober is het beste moment om dit natuurfenomeen te aanschouwen.

4. Bilad Sayt

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

Het wordt aanzien als één van de meest pittoreske dorpjes van Oman, gelegen tussen het Al Hajar massief en het Jebel Shams gebergte waar de hoogste berg van het sultanaat – met een piek van 3009m – gelegen is. Bilad Sayt heeft een hoog ‘postkaart-gehalte’ dankzij zijn magnifieke vergezichten, kronkelige paadjes, voetbalpleintjes met spelende kinderen en kristalhelder bronwater als een natuurlijk zwembad.

5. Masirah

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

Het eiland voor de kust van Oman is 95 km lang en 14 km breed. Tijdens de zomer passeert er langs Masirah een heerlijke moessonwind, waardoor het ook meteen 10 graden koeler aanvoelt. De ideale combinatie van wind en zee maakt het een populaire bestemming voor kitesurfers, kiteboarders en andere watersporters. Je vindt er idyllische stranden en je kan er vrij kamperen.

6. Wakan

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

Een klein dorp op 2000 meter hoogte in het westen van het Al Hajar gebergte. Vanop de tuinterrassen heb je een mooi uitzicht op de omliggende canyons. Wakan is het vertrekpunt van onvergetelijk mooie bewegwijzerde wandelingen. Zo begint er eentje met 700 trappen, 1 km lang. In de bergen kan je heerlijk logeren, in een luxehotel, tentenkamp of guesthouse.

7. Wadi Bani Khalid

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

Na een rit met de auto door een zeer droog gebied ben je aangenaam verrast door een dergelijke waterpracht. De natuurzwembaden en de geërodeerde rotsen vormen één van de meest gekende wadi’s van Oman, een zalige pic nic plek.

8. Dhofar, Salalah

8 'coole' zomerplekjes in Oman
© G.F.

De provincie Dhofar, met als hoofdstad Salalah, ligt in het uiterste zuiden van Oman. Tijdens de zomer wordt de regio omgetoverd in een tropisch groene oase met watervallen omdat dan de zomerse khareef of de moesson langskomt. Precies daarom is het een zomerse topbestemming op het Arabisch schiereiland.

Info

Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur.

Meer info:www.visitoman.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content