Amnéville-les-Thermes. © J-C. Kanny / Moselle Tourisme

Amnéville-les-Thermes: een kleine tussenstop op doorreis naar je vakantiebestemming

Publireportage

Op weg naar je vakantieadres in Zuid-Frankrijk ga je meestal de Franse grens over in Luxemburg en je belandt dan in Lorraine. Lorraine is meer dan een tussenstop, het is zeker de moeite waard om er eens te blijven hangen.

Om te beginnen in Amnéville-les-Thermes, vlak over de grens, in de buurt van Metz. Een ideale halte om zelf ook bij te tanken. Deze zonder meer toeristische plaats midden in het bos heeft alles ter plekke: thermen, spa, casino, golfbaan, dierentuin, groot zwembad, hotels en restaurants.

Wil je er even helemaal uit, ga dan naar het kuurcentrum Villa Pompéi. Je bent meteen onder de indruk van het decor. Zuilen, beelden, mozaïeken, je zet ineens een stap terug van 2.500 jaar, in het oude Rome. Vervolgens neem je een milde duik in de spa waar het mineraalrijke bronwater een temperatuur van 35 °C heeft. Je geniet in eigen tempo van de warme baden, de hammam, de massagestralen... Alles in het teken van ontspanning en welzijn.

Mirabellen.
Mirabellen.© CRT Lorraine

En om in de geest van ‘Lorraine’ te blijven, probeer de mirabellenbehandeling: een peeling op basis van mirabellenhout en een modelage met mirabellenolie, een andere manier om te smullen van dit kenmerkende pruimpje uit de streek!

Aanrader

Zodra je de deur achter je dicht trekt, ben je al op vakantie. Doe het rustig aan en stop onderweg:

La Résidence des Sources: eenkamerappartement voor 2 personen vanaf: 53 euro/nacht

Hôtel La Maison d’Hôtes***: tweepersoonskamer vanaf 70euro/nacht

Meer info

Partner Content