© Getty Images/iStockphoto

Belg bespaart haast niet op vakantie

De crisis heeft duidelijk weinig vat op het vakantiegedrag van de Belgen. Integendeel, touroperator Jetair noteerde voor deze zomer 5 procent meer vakantieboekingen dan vorig jaar. Dat heeft veel te maken met het slechte weer in het voorjaar en in de eerste helft van de zomer.

Ook de crisis in Spanje heeft Belgische vakantiegangers niet afgeschrikt, want het land was opnieuw de populairste vliegbestemming, gevolgd door Turkije en Griekenland. Naar Tunesië reisden opnieuw evenveel mensen af als voor de Arabische lente, maar Egypte schrikt duidelijk nog wat af. Het land noteerde ook deze zomer minder boekingen. Griekenland deed het ook iets minder goed dan in de zomer van vorig jaar.
Wie deze zomer met de auto reisde, koos -net als vorig jaar – in de eerste plaats voor Frankrijk. Ook Spanje, Italië, Oostenrijk en Duitsland waren populair bij automobilisten. De dichtbij-vakanties scoorden wegens het slechte weer dan weer iets minder.
Een minitrip die enorm in de lift zit blijkt Disneyland Parijs. De bestemming stijgt meer dan om het even welke andere minibreak-bestemming. En bij de stedentrips bleven de klassiekers in trek: Barcelona, Parijs, Londen, Rome en Lissabon. Maar Londen tuimelde wel van de eerste naar de derde plaats. Gezien de Olympische Spelen was dat volgens de touroperator te verwachten.
En dan nog dit: Belgen die een reisje reserveren, boeken gemiddeld negen nachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content