© Getty Images/iStockphoto

Belgen verkiezen Indian Summer en Spaanse zon dit najaar

Als straks de dagen beginnen te korten en miezerige regen ons weer bepaalt, trekken de Belgen naar de Spaanse zon of gaan ze genieten van de Indian Summer in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van online reisorganisatie Expedia.be.

Expedia.be onderzocht de trends en boekingen op haar online reisplatform. Uit de analyse blijkt dat voor dit najaar (reizen vanaf 23 september tot 20 november, en geboekt voor 30 juni 2016) de Verenigde Staten en de Spaanse kust de meest geboekte bestemmingen zijn.

De Verenigde Staten staan met vijf steden in de toptien, terwijl Spanje er drie telt met Valencia, Malaga en Tenerife. Enkel Bali (Indonesië) en Phuket (Thailand) kunnen behoeden dat de volledige toptien Amerikaans en Spaans kleurt.

New York, New York

De Belgen hebben voor dit najaar de meeste overnachtingen geboekt in de Verenigde Staten, met New York op kop. Gokparadijs Las Vegas staat op een tweede plaats, San Francisco (Californië) en Orlando (Florida) nemen plaats vier en vijf in. Los Angeles, de ‘city of Angels‘, sluit de toptien af.

Wij Belgen zijn trouwens niet de enigen die willen wakker worden in the City, want de stad aan de Amerikaanse Oostkust is in alle onderzochte Europese landen de populairste bestemming dit najaar! Om tijdens de indian summer te kunnen genieten van de prachtige oranje kleuren van het bladerdek in Central Park kan je een van de vele hotels in de buurt uitkiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content