Happen en Stappen in de Noordertuin van Antwerpen

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Voor de vierde maal op rij slaan een aantal gemeenten ten noorden van Anwterpen de handen in elkaar om nog tot 5 april zes culinaire wandelingen aan te bieden die je de regio laten ontdekken in combinatie met lekker eten in een aantal zorgvuldig uitgekozen horecazaken.

De Noordertuin van Antwerpen is een toeristisch-recreatief samenwerkingsverband tussen de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Voor de vierde maal organiseren zij vanaf nu tot en met 5 april onder de titel ‘Happen en Stappen’ 6 culinaire wandelingen voor sportieve levensgenieters.
In Brasschaat leidt de tocht (16 km) vooral langs het vele militaire erfgoed dat de gemeente rijk is.
In Brecht wandel je langs het kanaal Dessel-Schoten, de Antitankgracht en de kleine Schein (11 km).
Het parcours in Essen (16 km) doet het woonbos Boterpot en de Wildertse Duintjes aan.
Kalmthout nodigt uit voor een wandeling op de Zwanenberg (11 km).
Tijdens de prachtige wandeling (7,5 km) langs het Ravenhof en door het Elzenbos ontdek je Kapellen en Stabroek.
De Vier Seizoenenwandeling (11 km) in Wuustwezel neemt ke mee langs een heel mooi stuk van het landelijke Loenhout.

Lekkere haltes

Op elke wandeling kom je langs 3 of 4 verschillende horecazaken om even op adem te komen en er een lekker hapje te eten. Zo geniet je op de diverse plaatsen van een aperitief, een voor-, hoofd- en nagerecht volgens het menu dat vermeld staat in de wandelbrochure. Voor sommige wandelingen is vooraf reserveren in de horecazaken verplicht en als u met een groepje wandelaars bent is het steeds raadzaam.

In de praktijk

Culinaire wandelingen kan je maken op vrijdag, zaterdag en zondag. Vertrekken doe je tussen 11 en 12.30 uur. Vooraf koop je bij een van de Toerismediensten van de deelnemende gemeenten de Happen- en Stappen-brochure met het parcours en de vouchers voor de prijs van ? 35. Met die vouchers kan je dan onderweg in 3 of 4 horecazaken terecht voor de verschillende gangen van je menu. De drank is niet inbegrepen.
Meer info: www.noordertuin.beFout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content