© Graubünden

In Graubünden is elk pad een fietsroute

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Hoogtes van 500 tot 3,000 meter boven de zeespiegel met fietspaden en attracties voor ieders smaak, maken Graubünden tot één van de meest aantrekkelijke regio’s voor mountainbikeliefhebbers. Neem bijvoorbeeld de veelzijdige 3 daagse Flow tour. De singletracks behoren tot de mooiste paden in Graubünden – vloeiend, gevarieerd en recht door het midden van de bergen in Chur, Lenzerheide en helemaal tot aan Flims, waar een afdaling staat te wachten op het TREK Runca Trail. In de loop van 3 dagen fiets je doorheen diverse landschappen, met de indrukwekkende Rijnkloof – de ‘Swiss Grand Canyon’, als hoogtepunt.Het Lenzerheide fietspark biedt een heel andere ervaring. Een enorm gevarieerd gebied met vijf moeilijkheidsgraden, van beginners tot professionele fietsers, tussen het Scharmoin tussenstation en het Rothorn basisstation. Voor iedereen die unieke landschappen wenst te ontdekken op de mountainbike, biedt het Nationaal Park in de Scuol Samnaun Val Müstair regio één van de meest schilderachtige routes van Zwitserland. De Rocky Gorge in Val d’Uina en de Bernina Express Trail zijn twee unieke hoogtepunten van de tour. De tour cirkelt om het gehele Nationale Park van Zwitserland in vier verschillende stadia.

De Engadin St. Moritz regio staat niet alleen bekend voor wintersporten, maar ook om de uitstekende fietsroutes. De Corviglia Flow Trail is een onvergetelijke afdaling op pumptrack, die harmonieus is geïntegreerd in het landschap op meer dan 480 meter hoogte. Fietsen over de Flow Trail is puur plezier. Het pad leidt van het Corviglia basisstation over de Sass Runzöl en Alp Nova naar het Chantarella tussenstation.

Singletrack fans kunnen ook hun hart ophalen in Davos Klosters. De Alps Trail Davos is in 2014 door de IMBA benoemd tot Epic Trail. De route van Jakobshorn naar Filisur heeft zich zodanig aangesloten bij de top van ’s werelds beste mountainbike paden. De singletrack is één van de langste in Zwitserland en onderscheidt zich door het landschap en het eerste klasse onderhoud, kenmerkd voor alle fietsroutes in de regio van Graubünden.

Vanuit Zurich kan je Graubünden bereiken met het openbaar vervoer in slechts 90 minuten. Alle bestemmingen in Graubünden beschikken over goede verbindingen en zijn goed te bereiken met de trein, de bus en de kabelbaan. In vele plaatsen kan de bagage gemakkelijk van hotel naar hotel worden vervoerd en zijn vele kabelbanen inbegrepen. Bovendien delen professionele fietsgidsen graag hun geheime tips op begeleide tours.

In hotels die door graubündenBIKE gecertificeerd zijn, is de tijd die niet op de fiets wordt gespendeerd ook gegarandeerd aangenaam. Met een ontbijt speciaal voor atleten, aanwezige fietsgarages en reparatiewinkels, wasserette, een wasplaats voor de fiets en goed geïnformeerde hoteliers, is de tussentijd zeker ontspannend en zal de volgende tour met een goede start beginnen. Bezoekers die hun fiets thuis willen laten, kunnen gemakkelijk een goede fiets huren in alle bestemmingen van graubündenBIKE.

Download de graubündenBIKE App:

https://itunes.apple.com/ch/app/graubunden-mountainbike/id844917033?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.alpstein.alpregio.GraubuendenBike

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content