Koerst u mee zoals de profs?

Droomt u er stilletjes van om net als de wielercoryfeeën over het asfalt te zoeven, uit een peloton te ontsnappen of over de eindstreep te sprinten? Het kan allemaal tijdens de eerste Grote Prijs van Willebroek op 8 juni. Maar laat de doping maar achterwege, winnen is bijzaak, hoofddoel is ambiance!

Er bestaan wel meer wielerwedstrijden voor wielertoeristen, maar de nieuwe Grote Prijs – een gentlemenwedstrijd, zo verkondigt de affiche – wil meer zijn dan dat. “We willen vooral een gezellige sfeer creëren rond vijf recreatieve sportevenementen per jaar”, verduidelijkt organisator en koersdirecteur Ken Reyniers. “Bedoeling is dat de deelnemers familie en vrienden meebrengen om voor hen te supporteren en we zo weer die volkse sfeer krijgen, die vroeger rond de kermiskoersen hing. Ludiek en folkloristisch.”
Om ook minder getrainde mensen de kans te geven om deel te nemen, worden de eerste 5 ronden geneutraliseerd afgelegd achter een wedstrijdwagen, met een snelheid van 30 km/u. Profrenners mogen niet deelnemen, maar heren vanaf 35 jaar en dames kunnen om 13 uur wél hun krachten meten op het parcours van 54 km, dat uit 9 ronden bestaat.
Alle info over de Grote Prijs van Willebroek 2014 vindt u op www.reventing.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content