© Getty Images/iStockphoto

Londen is de meest aantrekkelijke stad ter wereld

Uw vakantie is nog niet geboekt? Vertrek op een citytrip naar Londen, een stad die is gerangschikt als meest aantrekkelijke ter wereld!

In de ranking opgesteld door PricewaterhouseCoopers (PwC), gaat Londen dit jaar New York vooraf, dat in 2013 nog op het hoogste schavotje stond. Parijs van haar kant verloor dan weer twee plaatsen (van 4 naar 6). Dit is te wijten aan de minder aantrekkelijke economische situatie, de demografie en de levenskwaliteit. De Franse hoofdstad wordt ook negatief beïnvloed door files en huisvestingsproblemen. En Brussel? Maakt simpelweg geen deel uit van de ranking...

Parijs, nummer één in de eurozone

Parijs behoudt wél haar koppositie in de eurozone en blijft tweede in Europa na Londen. Een stad als Berlijn ondervindt nadeel van haar kleinere afmetingen in vergelijking met steden als Parijs en Londen, ook al haalt ze voordeel uit haar sterke economische activiteit, zegt Geoffrey Schmitt, partner bij PwC.

De troeven van de lichtstad

Bij het bepalen van de ranking nam het auditbedrijf tien criteria in overweging. Dertig steden waren in competitie. Behalve door de Britse hoofdstad, wordt de lichtstad voorafgegaan door New York, Singapore, Toronto en San Francisco. Hongkong staat op de achtste plaats en Beijing en Shanghai zijn respectievelijk 19e en 20e. Als Londen u niet kan verleiden, weet dan dat Parijs wordt gewaardeerd omwille van haar intellectuele kapitaal en innovatie, haar onderwijssysteem, milieubescherming, behoud van het natuurlijke milieu en openbaar vervoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content