Martin Heylen graaft roots op

Ook zo genoten van Martin Heylens reportages over de roots van Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Barbara Sarafian, Meyrem Almaci, Aagje Vanwalleghem, Tatiana Silva, Prem Radhakishun en Svetlana Bolshakova? Dan moet u beslist ook Martins dagboek lezen!

Dit dagboek is de perfecte aanvulling van de pakkende televisiereportages van Martin Heylen over de reis van acht bekende mensen naar het land van origine. Waar Martin op tv sober probeerde te registreren, schrijft hij hier uitgebreider over gedachten en gevoelens, van zijn reisgenoten én van hemzelf. Over wat er gebeurde als de camera niet aanstond, over praktische moeilijkheden ter plaatse en hoe het team – waar hij voelbaar trots op is – die opgelost kreeg. Elk hoofdstuk is het verhaal van een van de acht bekende mensen, het wordt afgesloten met meer info over het land van herkomt in kwestie en over de plekken die Heylen met zijn rootsreizigers aandeed.

Zo verschillend, zo gelijk

Acht totaal verschillende landen, acht totaal verschillende mensen en acht totaal verschillende verhalen. Voor Barbara Sarafian was het de eerste keer dat ze Armenië, haar land van herkomst, bezocht, anderen maakten al eerder een rootsreis of zijn goed bekend met hun familie en hun achtergrond. Maar telkens weer wordt duidelijk dat ze één ding gemeen hebben: allemaal zijn het overduidelijk mensen die ondanks die exotische roots vooral in onze Lage Landen geworteld zitten. Boeiend!

Heylen en de herkomst. Met 8 bekende mensen op avontuur in hun land van origine – Martin Heylen – uitg. WPG – isbn 9789022329733

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content