© FOTO'S ISOPIX

Mmm, een mocktail

Wie alcoholvrij door het leven wil, moet al lang niet meer gefrustreerd aan de zijlijn staan toekijken. Met een mocktail is het even goed lekker genieten.

Mocktail van appel, papaja, sla en kruiden

(4 personen)

2 grannysmithappels – 1/2 papaja – 1 slahart – 8 takjes koriander

  • Schil de appels en snij ze in vier.
  • Schil de papaja, verwijder de zaden en snij in stukjes.
  • Spoel het slahart en hak grof.
  • Was de koriander.
  • Doe het fruit, de sla en de koriander in de blender. Voeg enkele ijsblokjes toe. Mix één minuut tot een vloeibare, gladde bereiding.
  • Giet de mocktail in mooie glazen op een voet en serveer.

Mocktail van pompelmoes en granaatappel

Mmm, een mocktail
© FOTO’S ISOPIX

(4 personen)

5 pompelmoezen – 3 limoenen – 1/2 granaatappel – roze en geel gekleurde suiker – 4 kleine takjes tijm – 40 cl limonade

  • Snij de pompelmoezen in twee. Snij van een van de helften een fijn schijfje af, dat je vervolgens in vier snijdt zodat je vier driehoekjes bekomt.
  • Pers nu de pompelmoezen.
  • Snij de limoenen doormidden. Snij van vier helften vier fijne schijfjes af. Pers daarna de limoenhelften.
  • Snij de granaatappel in twee en klop er de pitten uit.
  • Strooi de gekleurde suiker uit op een plat bord. Maak de rand van de glazen vochtig met wat limoensap en haal ze door de suiker.
  • Giet het pompelmoes- en limoensap in de glazen. Voeg granaatappelpitten, tijm, de schijfjes limoen en enkele ijsblokjes toe.
  • Giet er de limonade bij. Breng een kwart pompelmoesschijfje op de rand van elk glas aan en serveer.

Psychedelische mocktail

Mmm, een mocktail
© FOTO’S ISOPIX

(4 personen)

1 limoen – 40 cl verjus (sap van onrijpe druiven) – 4 dunne schijfjes banaan – 4 dunne ringetjes van een rood pepertje – 4 eetlepels frambozensiroop – 12 cl limoensap

  • Snij de limoen in fijne schijfjes.
  • Doe een schijfje banaan, een ringetje van een rood pepertje, 10 cl verjus, 1 eetlepel frambozensiroop, 3 cl limoen en enkele ijsblokjes in een shaker. Sluit de shaker en schudt er heftig mee.
  • Filter het mengsel boven een glas.
  • Maak nog drie mocktails op dezelfde manier. Versier elk glas met een schijfje limoen. Voeg indien nodig nog enkele ijsblokjes toe.

Mocktail van appel en komkommer

Mmm, een mocktail
© FOTO’S ISOPIX

(4 personen)

1 komkommer – 4 grannysmithappels – 1 citroen – 4 takjes rozemarijn – peper – selderijzout

  • Was de komkommer en de appels en schil ze. Snij ze in stukjes, doe ze in de sapcentrifuge en maak er sap van.
  • Verdeel het sap over vier glazen. Doe in elk glas een eetlepel citroensap en een takje rozemarijn. Vul aan met enkele ijsblokjes.
  • Breng op smaak met peper en selderijzout.
  • Versier de glazen met een zeste van de citroen en een flinterdunne reep komkommer en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content