© G.F.

Natuur en cultuur per fiets

Aansluitend bij het toeristische thema van het jaar “Heerlijk fietsen in Wallonië” gaan het Park van Kanalen en Kastelen, het regionale cultuurcentrum van La Louvière en acht musea uit de streek samenwerken om vanaf juni leuke, culturele... en sportieve activiteiten aan te bieden!

Acht musea die zich allemaal op minder dan 10 km van La Louvière bevinden bieden deze zomer, elk in hun universum, heel wat boeiende tentoonstellingen aan.

Tentoonstellingen? Ja, maar er is meer! Onlangs werden er drie nieuwe fietsroutes uitgestippeld. Elke route combineert natuur en cultuur, ideaal voor een familieuitstap.

Een van de routes gaat van het kasteel van Seneffe naar het Musée Royal deMariemont; een andere gaat langs de musea in het stadscentrum van La Louvière naar het Musée international du Carnaval en du Masque in Binche; en de laatste route, een deel van “La Grande Boucle”, doet eveneens de musea in La Louvière aan en gaat dan langs het zogenaamde Canal du Centre historique – zeer populair onder amateur wielrenners – dat de scheepslift en de mijnsite van Bois-du-Luc verbindt. Beide sites zijn door de UNESCO als werelderfgoed geklasseerd.

Voor de echte sportievelingen is het ook mogelijk verschillende routes samen te voegen tot één grote fietstocht.

Je hebt geen fiets of geen zin om die met de wagen mee te nemen naar de plaats van vertrek? Geen probleem! Je kunt fietsen huren in het Maison du Tourisme du Parc des Canaux et Châteaux in La Louvière, of aan het Château de Seneffe en langs het Canal du Centre historique, aan de hydraulische lift nr. 3. Binnenkort zullen ook alle musea deze dienst aanbieden. Het Maison du Tourisme kan ook op aanvraag fietsen afzetten op een afgesproken plek.

Praktisch

Route nr. 1

Seneffe (Château de Seneffe) – Morlanwelz (Musée Royal de Mariemont): 11 km (22 km heen en terug)

Route nr. 2

Stadscentrum La Louvière (Centre de la Gravure, Daily-Bul & C°, MiLL, Keramis) – Binche (Musée international du Carnaval et du Masque): 11 km (22 km heen en terug)

Route nr. 3

Stadscentrum La Louvière – Canal du Centre historique (UNESCO) – Mijnsite van Bois-du-Luc (UNESCO): 14,5 km (lus)

Info: Maison du Tourisme du Parc des Canaux et Châteaux, Place Jules Mansart, 21-22, 7100 La Louvière, tel. 064/26.15.00, e-mail: maisondutourisme@lalouviere.be

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content