Vrijwilligersreizen voor gezinnen

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Meer en meer reizigers willen niet alleen de cultuur van een land opsnuiven maar ook hun steentje bijdragen aan lokale projecten. Jobstop lanceert daarom nu ook vrijwilligersreizen speciaal voor gezinnen.

Moeder Martine en zoon Loick Bekaert zetten zich drie weken lang in in Guatemala voor een initiatief dat sportactiviteiten opzet in een school voor weeskinderen. Daarnaast genoten ze van de prachtige natuur en unieke cultuur van het land.
“Deze reis heeft ons allebei echt verrijkt”, zegt Loick. “Je leert omgaan met nieuwe situaties die je in het dagelijkse, Westerse leven niet tegenkomt. Je komt echt terug als een veranderd mens”.
Belangrijk voor Loick was dat hij deze ervaring samen met zijn moeder kon beleven: “Het is natuurlijk even wennen aan een dergelijke manier van reizen, daarom waren we erg blij dat we elkaar hadden en dit konden delen. Het is belangrijk dat je openstaat voor nieuwe prikkels en contacten legt met de plaatselijke bevolking. Ik raad vrijwilligersreizen echt aan iedereen aan, ongeacht de leeftijd.”

Programma op maat

Jobstop stelt een programma op maat van jouw gezin samen naar volgende drie bestemmingen:

  • Wil je met het gezin wandelingen maken op eindeloze stranden, theeplantages of tijdloze ruïnes bezoeken, dan is Sri Lanka de bestemming voor jou! Een land met zo veel werelderfgoed erkend door UNESCO moet je dan ook gezien hebben. Daarnaast steun je een project dat het beste bij jullie past. Ga aan de slag in verschillende sociale projecten, zoals meehelpen in een weeshuis of een educatief project voor vrouwen. Geef Engelse les aan boeddhistische monniken of in plaatselijke schooltjes.
  • Duik met je kinderen het bruisende stadsleven van Thailand in. Of geniet van spectaculaire natuur. Geef taalles aan de plaatselijke bevolking of bouw aan betere leefomstandigheden in een weeshuis.
  • Ben je eerder benieuwd naar Afrika? In Ghana lopen er eveneens projecten waar je de bevolking kan helpen. Er zijn talloze initiatieven die je kan ondersteunen in dit prachtig land: Engelse les,een weeshuisproject of sportproject!

De duur van de reizen is minimaal 2 weken en inschrijven kan minimaal 3 maanden voor vertrek. Deze drie reizen maak je vanaf ?1800 voor 2 weken (4 personen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content