Uw tuin wordt een woontuin

Water in combinatie met hout, luxueus loungemeubilair, een buitenkeuken en ledverlichting. Onze tuin evolueert steeds meer naar een buiten-woning, al kan die woontuin evengoed een balkon of een binnenkoertje zijn!

Een tuin dient niet alleen om mooi te zijn (en om in te werken!), maar ook om in te wonen. Zo kunnen we de trends van de jongste jaren het best samenvatten. Logisch, want met de opwarming van ons klimaat kunnen we steeds meer tijd buiten doorbrengen.

1. Als u niet graag met stoelen sleurt, zijn deze kuipstoeltjes van Vincent Sheppard een oplossing. In vier kleuren en behandeld tegen verkleuring door de zon (model Gigi, a480 per stuk).

2. De loungezetel van Dedon draait 360° om zijn as, maar kost a 1360 + a 380 voor de kussens (Hemisphere Lounge Chair).

3. Deze comfortabele zitbank is een Belgisch product (Roman Lounger van Some Furniture, a 725, poef:a 245 zonder kussens).

4. Deze ledverlichting kan ook onder water worden ingezet, in de vijver (Luminis 3 van Oase, a 89,95 voor 3 stuks met een transformator en een aansluitkabel).

5. De energiezuinige pomp in deze vijver past permanent het debiet aan de watertemperatuur aan, filtert het water en bedient eventueel een watervalletje (Aquamax Eco R van Oase, van a 259 tot a 539 volgens de oppervlakte van de vijver).

1. Deze console van teak-hout van de Belgische fabrikant Manutti is typisch voor de woontuin: ze is geschikt voor binnen- én buitenshuis (model Siena, a 1050).

2. Een beetje doe-het-zelver kan een kook- en barbecuehuisje ineenknutselen. Dit model van Hillhout is gemaakt van verduurzaamd vurenhout (2,45 m hoog, 3,35 m breed en 2 m diep). Het pakket bevat ook 2 massiefhouten kastjes, een hard-stenen werkblad en een legblad, maar geen apparatuur (Cooking Cabin Excellent, a 3052).

3. Buiten wonen veronderstelt een goede zon- en regenwering. Heel trendy zijn spansystemen met zeildoeken van 10 tot 60 m2. De meest geavanceerde rollen automatisch op bij windsnelheden boven 40 km/u (SunSquare, prijs volgens afmetingen).

4. Zes ledlampjes zitten gevat in deze tuinverlichting van aluminium en polycarbonaat. Mooie lichtverspreiding zonder te verblinden (Rektor/Sektor van Delta Light: vanaf a 475,93 excl. btw).

5. De tafellamp Lampallair van Royal Botania is bedoeld voor lange avonden op het terras: a 284 voor het tafelmodel (halogeen), a 478 voor de staande lamp.

6. Dit ligbed (6 standen) is gemaakt van canax, een weerbestendige polyestersoort (Terra Lounger van Versus, a 1480). n

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content