Nieuw op het Autosalon

De auto’s op deze pagina’s zijn niet allemaal rationeel, of zuinig, of betaalbaar. Maar ze laten niemand onverschillig! Want een wagen is en blijft toch ook een beetje emotie. Dit zijn tien blikvangers om niet te missen op de European Motor Show Brussels, die een heleboel wereldprimeurs belooft.

Skoda Octavia RS

Een opgepepte versie van de Octavia berline en Combi. De RS heeft een 4-cilinder 2.0l TFSI motor (200 pk), 17-inchvelgen, verchroomde dubbele uitlaat, verlaagd chassis en groene rembeugels. Vanaf e23.480.

Honda Civic

De Civic van de achtste generatie breekt met vroeger. De Japanner heeft een gedurfd futuristisch design. Zijn royale binnenruimte en koffer met dubbele bodem zijn sterke troeven. En we worden wild van zijn 2.2l i-CTDi dieselmotor van 140 pk met 340Nm koppel. Vanaf e15.950.

Ford Focus ST

De Focus ST, met verzorgde maar discrete sportieve attributen, wordt aangedreven door een nieuwe 5-cilinder 2.5l met turbocompressor van 225 pk, gebouwd door Volvo. Vanaf e 25.000.

VW EOS

De eerste hardtop cabrio uit Wolfsburg. De Eos past tussen de Golf en de Passat, met ruimte voor vier volwassenen en hun bagage. Om coupé en cabrio te verzoenen, heeft de Eos een zonnedak dat openschuift. Vanaf mei op de markt, prijs momenteel onbekend.

Citroën C6

De elegante, originele Franse limousine heeft het uiterlijk van een trendy berline-coupé, veel comfort en innovaties. Maar de ambities zijn dan ook niet min: de strijd aanbinden met de beste Duitsers in dit segment. Vanaf e43.200.

BMW Z4 M

De Z4 had in de helft van zijn loopbaan al een lichte facelift gekregen en verschijnt nu in een versie ‘M’. Het macho monster heeft machiavellistische technische specificaties: 6 cilinders, 3.2 l met een onschuldige 343 pk bij 7900 t/min en 365 Nm bij 4900 t/min. Vanaf e61.700.

Audi Q7

De naam van de eerste luxe-SUV van het merk uit Ingolstadt spreekt boekdelen. De ‘Q’ is een eerbetoon aan de Quattro . De ‘7’ staat voor zijn positie in het gamma, tussen de A6 en de A8, en ook voor zijn aantal plaatsen. Naast de benzine- en de dieselversies komt er een hybride. Vanaf e49.500.

Alfa Brera

Deze 2+2 coupé is de waardige opvolger van de GTV. De Brera (naar de historische wijk in Milaan waar de pinacotheek zich bevindt) heeft een knappe, ongewone vormgeving en voorlopig twee benzinemotoren: een 2.2l van 185 pk en een 3.2l van 260 pk. In april 2006 komt er een diesel van 200 pk. Prijs nog niet meegedeeld.

Porsche Cayman S

De Cayman gokt op veelzijdigheid: een beetje Boxster en een beetje 911. Een verbluffende cocktail in het segment van de sportieve coupés. Vanaf e62.315.

Jaguar XK

Het toppunt van Britse stijl. Hij is verkrijgbaar als coupé of cabrio, heeft een structuur van aluminium en pakt uit met een ergonomisch en royaal interieur. De transmissie is spectaculair veranderd: de versnelllingen staan nu aan het stuur. Vanaf e85.000. n

Arnaud Dellicour

Partner Content