Lentekleuren

Van gesublimeerd naturel tot pastelkleuren... De make-upcollecties van dit voorjaar beuren ons op en geven ons zin in héél veel buitenlucht. Dat is mooi, want daar hebben we lang naar uitgekeken!

Dit voorjaar merken we twee hoofdtendenzen op: vrolijke kleuren en nude met aardetinten, zeer naturel. Om uw schoonheid optimaal uit te spelen, volgende tips van professionals.

De teint

Een mooi egale teint bereiken en de onvolmaaktheden camoufleren zonder dat uw gezicht zijn glans verliest? Het is mogelijk met een superhydraterende fond de teint – bijv. Dior Skin Nude dat voor 20% uit gemineraliseerd water bestaat (euro 46,21). Kan ook gemengd worden met de dagcrème om een wat diffuser resultaat te verkrijgen. Goede keuzes zijn La Roche-Posay en Vichy voor de gevoelige huid, de fond de teint Lift Minute Clarins super glissant voor de glans, Lift Lumière Chanel voor een wat matter effect en de Matt Touch Foundation YSL. U kunt ook lichtjes bovenop poederen met een product als Diorskin Extreme Fix Loose Powder (limited edition, euro 44).

Goed om te weten Verwarm de fond de teint tussen uw vingers, breng hem daarna in een lichte laag aan rond de neus en de T-zone van het gelaat.

De ogen

Dé tendens van deze lente en zomer bestaat in het aanbrengen van twee verschillende tinten: één op het bovenste ooglid, een op het onderste: pasteltinten (Clarins, YSL, Yves Rocher, E. Lauder) met aubergine of lichtpaars bovenaan + groen onder, of turkoois + rozig zachtpaars. Of u houdt het bij natuurlijke tinten: kastanjebruin + rozig beige, goudbruin + molgrijs (Dior), roze champagne + koperbruin (Chanel, Clinique).

De mascara 2009 is unaniem zwart. Mooi is L’Exceptionnel van Chanel, Phénomen’Eyes van Givenchy, High Impact van Clinique, Ultra Curl Bourjois... Zeker ook eens te proberen: de vibrerende mascara (met een op batterijen trillend borsteltje) van Estée Lauder en Lancôme.

Goed om te weten Voor de oogschaduw brengt u eerst wat fond de teint aan op de oogleden, dit zorgt ervoor dat de make-up blijft (bijv. Pinceau Pefecteur de Teint ByTerry).

De lippen

Hebt u weinig opvallende ogen, dan kunt u zich zeker een levendige mond veroorloven. Maar om de trekken niet te verharden, brengt u het best de kleur aan met de vingers en de contour met een licht potlood. Wilt u wat meer intensiteit, dan gebruikt u een borsteltje. De lentekleuren zijn lichtjes glimmend, soms tintelend, zonder dat je echter de glinstertjes ziet bij het aanbrengen. We houden van Rouge Parfait Shiseido, de eerlijke pigmenten van MAC en de Rouge Allure Laque van Chanel (euro 30,25 vanaf begin maart). De framboostint past bij elke vrouw.

Goed om te weten Om de lippenstift beter te laten houden, brengt u met lichtjes trommelende vingers wat fond de teint aan op de lippen die u eerst goed gehydrateerd hebt. Scrub ze ook zachtjes, twee of drie per week.

De blush

U weet het wel: een blush die u te laag plaatst, kan uw gezicht tien jaar ver-ouderen. Een perfect aangebrachte blush daarentegen kan u verjongen. Waar moet de blush dan precies? Op de ronding van de jukbeenderen – glimlach om het ideale plekje terug te vinden. De textuur? De meest simpele is de crèmeformule om met de vinger aan te brengen. Wedden dat u de miniblush Bourjois helemaal opmaakt! Geniaal is ook de Quick Blush Clinique, zeer fris afgewerkt (in 4 tinten voor euro 28,70).

Goed om te weten Een beetje blush maakt de klus helemaal af en de fixerende spray Brume Fix’Make-up van Clarins zorgt ervoor dat uw make-up de hele dag blijft.

De nagels

Nee aan de agressieve klauwtjes! Kies voor kortgeknipte nagels, vierkant of ovaal, beschermd door twee laagjes van een discrete nagellak: Porcelaine en Nude Chic van Dior of Rose Pastel Couleurs Nature van Yves Rocher (euro 7,90). Voor uw teennagels kunt u zich helemaal laten gaan met de violet ultra tendance Vendetta van Chanel (euro 20,86) of met een levendig kleurtje van OPI (euro 13,95 per stuk).

Goed om te weten Breng geen lak aan op de blote nagel. Een keurloze basis beschermt én verstevigt ze. Laat regelmatig uw teennagels ademen: vernis ze dus niet altijd. nInfo: in de parfumerie – Guerlain infolijn 02 642 29 70 – Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat...

Virginie Draelants

Partner Content