© G.F.

Antwerpse apotheker lanceert informatieve website over allergie

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

De Antwerpse apotheker Dieter Bracke ondervindt dagelijks dat mensen vaak slecht ingelicht zijn over allergie. Via de website ‘Leven met een allergie’ biedt hij een antwoord op de vele vragen waar ze mee zitten.

In België lijdt ongeveer 25% van de bevolking aan een vorm van allergie. De impact die deze allergieën hebben op ons dagelijks leven, wordt vaak onderschat. Heel wat mensen herkennen de symptomen niet en weten dus zelfs niet dat allergie aan de basis ligt van hun ongemakken.

Hoewel allergie één van de meest voorkomende ziektes in ons land is, ontbreekt het de allergiepatiënten vaak aan essentiële informatie om hun ziekte op een efficiënte wijze aan te pakken.

Antwerpse apotheker lanceert informatieve website over allergie
© G.F.

Dieter Bracke: “We hebben tegenwoordig in de apotheek veel meer te maken met allergieën dan vroeger. Allergie is een sterk onderschat probleem, ongeveer 25-30% van onze patiënten heeft een of andere vorm van allergie. En waar veel mensen bij allergie denken aan gras- of boompollen, zien wij bijkomstige oorzaken die aan de basis liggen van dit probleem.”. Hiermee wijst Bracke vooral op onze jachtige levensstijl en ons veranderend eetpatroon. Onze voeding, de luchtkwaliteit, de inname van antibiotica,... Allemaal kunnen ze een invloed hebben op het ontstaan van allergieën.

Ook zoeken naar de oorzaak

“In de apotheek probeer ik altijd te zoeken naar oplossingen voor het probleem, en niet enkel de verlichting van de klachten. Regelmatig worden voor allergieën enkel geneesmiddelen voorgeschreven die de klachten verminderen, en wordt er te weinig gekeken naar de oorzaak. Vandaar dat ik besloten heb om deze site op te zetten als antwoord op de vragen waar vele patiënten mee zitten.”

Via de website www.levenmeteenallergie.be vind je alle informatie over allergieën, de oorzaken en gevolgen, en oplossingen. Bovendien berekent de unieke allergietester, aan de hand van een aantal bekende factoren, hoeveel kans je hebt op allergie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content