© Getty Images/iStockphoto

Deze producten bewaar je niet in de koelkast

Stop jij alle groente- en fruitsoorten altijd in je koelkast? Niet meer doen. Het komt de smaak en houdbaarheid niet ten goede. Zo bewaar je ze wel.

Al het fruit kan je het beste op een fruitschaal bewaren. Groenten die je niet in de groentelade bewaart, kan je er beter niet bij leggen op de fruitschaal, maar wel op een aparte schaal.

Sommige fruitsoorten kan je ook beter niet bij al je andere fruit bewaren, omdat het het rijpingsproces van ander fruit versnelt. Denk bijvoorbeeld aan bananen, appels en peren.

Dit bewaar je niet in de koelkast:

Tomaten

Tomaten bewaar je buiten de koelkast, op een droge koele plek. Het komt de smaak niet ten goede als ze in de koelkast worden bewaard. Ook drogen ze uit.

Aubergines

Ook aubergines kun je het beste buiten de koelkast bewaren, maar niet bij de tomaten. Aubergines zijn gevoelig voor ethyleen, een gas dat bananen, peren, appels en dus ook tomaten uitscheiden. Door deze stof krijgen ze eerder plekken en gaan ze bitterder smaken.

Komkommers

Leg jij je komkommers altijd in de groentelade? Niet meer doen. Komkommers drogen namelijk ook uit in de koelkast. Het lijkt niet heel milieuvriendelijk om een komkommer in folie te kopen, maar het verlengt de houdbaarheid met ongeveer een week.

Citroenen

Op de fruitschaal kun je citroenen 1 à 2 weken goed houden. Heb je een stuk citroen over? Doe deze in huishoudfolie en bewaar deze wel in de koelkast.

Paprika’s

Paprika’s zijn zo’n week houdbaar buiten de koelkast. Een aangesneden paprika kun je het beste in de koelkast bewaren.

Perzikken, nectarines en kiwi’s

Deze drie fruitsoorten zijn meestal nog niet volledig rijp als je ze koopt. Je kunt ze het beste bij kamertemperatuur bewaren. Dan wordt het zuur afgebroken en komt de zoete smaak naar boven. Als ze te koud zijn bewaard, rijpen ze niet goed.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content