Probiotica

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Probiotica zijn zogenaamde goede bacteriën die de micro-organismen in je darmen in evenwicht houden.Het maag- en darmstelsel bevat veel micro-organismen. Sommige daarvan zijn “goede” bacteriën, die het lichaam helpen bij het verteren en opnemen van voedsel en het tegen ziekten beschermen. Maar in je darmen bevinden zich ook “slechte” bacteriën, die darmklachten kunnen veroorzaken en een negatieve invloed op de spijsvertering hebben.

Helaas vermindert de hoeveelheid goede bacteriën in je lichaam bij een periode van stress of ziekte, of bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Daardoor zijn de goede bacteriën niet langer in staat de groei van de slechte bacteriën in je lichaam, of in voedsel dat je tot je neemt, tegen te gaan. Wanneer deze organismen in aantal toenemen, kunnen zij oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel, lucht in de buik, krampen en diarree. Die klachten kunnen de voedselopname beïnvloeden en daardoor wordt de kans op ziekte groter.

Tegenwoordig zijn er producten verkrijgbaar die diverse soorten “goede bacteriën”, of PROBIOTICA bevatten. Als je die supplementen inneemt, kunnen de micro-organismen in je darmen in gezond evenwicht blijven. Dit bevordert een goede spijsvertering en voorkomt darmklachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content