© BELGA

Urologen vragen bij Manneken Pis aandacht voor mannelijke kankers

Urologen van de Société Belge d’Urologie hebben zondag aan Manneken Pis met een sensibiliseringsactie in het teken van Movember aandacht gevraagd voor mannelijke kankers en met name teelbal- en prostaatkanker. Die moeten even bespreekbaar worden als borstkanker, klonk het.

De internationale Movember-stichting vraagt tijdens de maand november aan mannen om hun snor te laten groeien als bewustwordingscampagne rond mannelijke gezondheidsproblemen. Die snorren kunnen ook gesponsord worden en brachten in 2016 een totaal van 409 miljoen euro op.

De Belgische urologen, uiteraard met snor, zetten het initiatief zondag nog eens extra in de verf en leggen de focus op mannelijke kankers zoals teelbal- en prostaatkanker. Een goede screening is enorm belangrijk, zeker voor een onderwerp dat vaak nog taboe is.

“Hoe meer mannen zich laten screenen, hoe sneller ze geholpen kunnen worden en hoe beter we ze kunnen behandelen”, vertelt uroloog Thibaud Scaussez. “Vroeger werd er ook niet over borstkanker gepraat omdat het taboe was, maar nu praten we enkel nog daarover dankzij de vele acties.”

Partner Content