© BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Waarschuwing via FM-radio over incidenten in Brusselse tunnels

Brussel Mobiliteit wil tegen het einde van het jaar een waarschuwingssysteem lanceren waarbij autobestuurders via hun FM-radio worden gewaarschuwd voor gevaarlijke incidenten in de Brusselse tunnels.

“Wij kunnen uitzendingen onderbreken om eigen boodschappen door te stralen en zullen dit dus ook doen, maar alleen in geval van uiterste nood”, vertelt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

Bij erg gevaarlijke incidenten krijgen automobilisten een waarschuwing over de radio en over alle kanalen heen. Die oproep zal zowel in het Nederlands als in het Frans meegegeven worden.

Het waarschuwingssysteem is een initiatief waarmee Brussel Mobiliteit de dienstverlening wil verbeteren. De bestuurders kunnen zo vlot hun gedrag aanpassen wanneer er een ernstig incident, zoals een brand, plaatsvindt.

“We zijn er al een tijdje mee bezig. Het systeem is nog niet getest. De technische voorzieningen zijn er, maar die moeten nu afgestemd worden op de bestaande systemen voor het beheer van de tunnels”, aldus Paemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content