© getty images

1 Langste bliksem

Je ziet ze in een oogwenk de hemel doorklieven om meteen daarna in het niets te verdwijnen. De meeste bliksems zijn hooguit enkele kilometers lang, maar ook daar sneuvelen er meteorologische records. In 2020 was er een bliksem die maar liefst 17 seconden aanwezig bleef boven Uruguay en Argentinië. De langste bliksem ooit gemeten knalde datzelfde jaar door de lucht boven de Amerikaanse staten Mississippi, Louisiana en Texas. Die strekte zich van horizon tot horizon uit over maar liefst 768 kilometer.

Café chagrijn

Tokio telt sinds vorig jaar een bar die wel op een heel apart publiek mikt. Enkel wie slechtgezind is, pessimistisch of ronduit chagrijnig mag er binnen. Naast een bar, toog en enkele tafels beschikt Negative Café and Bar ook over kleine afgescheiden hoekjes waar mensen met een pesthumeur in hun eentje kunnen bekomen van alweer een rotdag thuis of op het werk. In de Japanse cultuur is het not done om je onvrede publiekelijk te ventileren. Vandaar de nood van sommigen aan zo’n plekje.

Centen op tafel

Praten over hun geldzaken blijft voor veel Belgen nog steeds taboe. Vooral bij oudere generaties speelt dat nog sterk, zo blijkt uit een bevraging van bank en verzekeraar Argenta. Bijna de helft van de 55-plussers heeft het met vrienden of kennissen zelfs nooit over geldzaken. Jongeren onder 25 zijn dan weer veel minder terughoudend om vrienden in hun portemonnee te laten meekijken. Mannen van alle leeftijden blijken op dat vlak een stuk loslippiger tegenover hun vriendenkring dan vrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content