© getty images

1. Mede-eigendom onder de loep

Meer dan 4 miljoen mensen wonen in de anderhalf miljoen appartementen die ons land rijk is. Door verdere urbanisatie zal dat aantal de komende jaren alleen maar toenemen. De Koning Boudewijnstichting geeft met de Federatie van het Notariaat een praktische, geactualiseerde gids over mede-eigendom uit. Interessant voor (toekomstige) mede-eigenaars die op de hoogte willen zijn van hun rechten en plichten.

kbs-frb.be > Publicaties en cijfers

PENSIOEN 2022 HOGERE LOONGRENS

Elk jaar dat je werkt, bouw je een stukje van je werknemerspensioen op. Het jaarloon dat je verdiende, wordt geherwaardeerd, maar ook begrensd. De loongrens steeg in 2021 met 2,38% tegenover 2020. Ook in 2022 komt er een stijging met 2,38%. Het bedrag voor 2022 ligt voorlopig op 64.176,39 euro, maar wordt pas in januari 2023 definitief vastgelegd, omdat het dan wordt aangepast aan de evolutie van de gemiddelde gezondheidsindex.

VERGEET MIJ MAAR

De verzekering gewaarborgd inkomen biedt zelfstandigen maar ook werknemers via hun werkgever, een buffer bovenop de vergoeding van het ziekenfonds. In een bindende gedragscode voor verzekeraars die lid zijn van Assuralia, is sinds 1 februari het recht om vergeten te worden opgenomen. Dat stelt dat kanker bij deze verzekering niet langer tot uitsluiting of een bijpremie mag leiden wanneer de behandeling meer dan tien jaar geleden succesvol werd afgerond, mits een aantal voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content