Jade

3x Aziatisch

JADE

Bij Jade hebben de gerechten een dimensie meer dan bij de doorsnee Chinees: proef maar eens van de pekingeend teppanyaki met Aziatische kruiden! Jade is het levenswerk van Ying Liu. Hij komt uit Zuid-China, behaalde er zijn doktersdiploma maar kwam uit liefde voor Chopin Kuo naar Europa en schoolde zich om tot kok. Chopin Kuo is schoonheidsspecialiste. Samen zakten zij vanuit Nederland naar België af, waar ze Jade openden. Ying Liu ontwikkelde een eigen kookstijl en presenteert gepersonaliseerde Oosterse bereidingen. Zijn fusiongerechten hebben invloeden uit Japan, Vietnam en Thailand. De spijskaart toont een voorkeur voor bereidingen met zeevruchten, zoals kreeft en krab uit de leefbak. Erg in trek is de Chinese fondue met pikante en niet-pikante bouillon en een assortiment vis, vlees en groenten (voor vier, 35 euro per persoon). Nieuw is het menu dat de chef volgens zijn inspiratie en de producten van het seizoen samenstelt (35 tot 50 euro).

Gallery
Gallery

Jade, Stationsstraat 28, 8210 Zedelgem/Loppem. www.jade-loppem.be

In dit restaurant eet men al 30 jaar specialiteiten uit de Aziatische keuken. De eetzaal werd recent in een nieuw kleedje gestoken en de stijl is gerieflijk, hedendaags Aziatisch en wars van Oosterse standaardsmuk. Centraal staat de golvende loungebar. Gallery kan rekenen op een heteroclytische fanclub. Te midden van de gedempte ambiance voelen advocaten, winkelende dames en antiquairs zich thuis. De spijskaart legt de nadruk op gevarieerde Vietnamese en Thaise bereidingen, zoals in huisbereide dimsum, gevarieerde nems en geurige maaltijdsoepen. Succesnummers bij de visgerechten zijn gegrilde filet van zeeduivel met limoenbladeren en de gestoomde kabeljauw op Thaise wijze. Het vaste repertoire wordt aangevuld met maandelijks wisselende voorstellen, zoals mosselen met Thaise basilicum en rundvlees in lotbladeren met Hanoi bun. Ook de bereidingen met eend worden gesmaakt, zoals eendenborst van de grill met honing en gember, eend op Thaise wijze met rode curry of gelakt met TchiTchi-saus.

Miss Kang
Miss Kang

Resto-boutique Gallery, Grotehertstraat 7, 1000 Brussel. www.galleryresto-boutique.com

MISS KANG

Dit is het meest recente project van horecaondernemers Thierry Van Damme en Michel Grenier. De twee beschouwen de oevers van het meer van Genval als hun speeltuin en openden eerder al La Brasserie du Lac en Le Chalet du Lac. Voor Miss Kang werd voor het eerst een beroep gedaan op de Aziatische keuken. Wij werden met vriendelijkheid onthaald, genoten van de moderne Aziatische inrichting met bamboevloer en grote cirkelvormige lichtarmaturen aan het plafond. Miss Kang biedt voor redelijke prijzen een risicoloze initiatie tot de rijk geparfumeerde Aziatische keuken, met specialiteiten uit de Japanse, Vietnamese, Thaise en Chinese keuken. Voor een geurige wontonsoep betaal je 9 euro, voor maki met tonijn 9 euro voor zes stuks, een succulent gelakte eend kost 20 euro en bont gekruide scampi’s met inktvis, gember en Thaise basilicum komt op 19 euro.

Miss Kang, Avenue du Lac 95, 1332 Genval. www.misskang.be. Ook open in de namiddag, als tearoom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content