GOESEPITTE43

3x goed, beter, best

GOESEPITTE43

Jan Supply opende een jaar geleden een intieme bistro in een schilderachtig, historisch Brugs straatje, buiten het toeristencircuit. De kok is van vele markten thuis, werd opgeleid in sterrenrestaurant ’t Molentje, baatte een beenhouwerij uit en had de leiding over de keuken van De Refter, het tweede restaurant van de Karmeliet. Goesepitte43 is opgevat als een knusse kwaliteitsbistro met een beperkt aantal couverts. In de keuken krijgt de Mibrasa houtskooloven een belangrijke rol toebedeeld en hebben groenten een ereplaats. De spijskaart vermeldt een beknopt repertoire seizoensgebonden gerechten. Een specialiteit zijn wangen van kabeljauw. Het zachte, smaakvolle visvlees krijgt risotto van bulgur, schorseneren en Morteau-worst als gezelschap. Een absolute aanrader zijn de borstjes van jonge Franse duif, op het karkas gebakken en kort op de Mibrasa gelegd, terwijl de boutjes geduldig konfijten. Vergeet niet om af te sluiten met nostalgische, Normandische karamelflensje met in huis gedraaid vanille-ijs en calvadosroom.

ALEXANDRE
ALEXANDRE

Goesepitte43, Goezeputstraat 43, 8000 Brugge, www.goesepitte43.be

ALEXANDRE

Aan de deur waarschuwen de parkeerder en de prijzen op de geafficheerde spijskaart dat je hier niet met een doorsnee bistro te maken hebt. Aan tafel zit een internationaal publiek van zakenbonzen, diplomaten, politici, aristocratische burgers en toeristen met geld. Alexandre is het levenswerk van Anca Petrescu, een intelligente en elegante vrouw, die afstudeerde aan de Solvay Business School. Anca voelde zich aangetrokken tot de horeca en opende negen jaar terug haar eigen bistro. Er is geen spijskaart. Voor de lunch is er keuze uit een Quick Lunch, een lunch van twee gangen en een Grand Lunch. Voor het diner kies je uit het Petit Menu of het Grand Menu. Wij genoten van een bereiding met kabeljauw, daslook, spinazie en jus van wortel. Om de lente te vieren was er een kleurrijke zomercake met vruchten en ijs van aardbei en vlierbes.

D'EUGENIE A EMILIE
D’EUGENIE A EMILIE

Alexandre, Zuidstraat 164, 1000 Brussel, www.restaurant-alexandre.be

D’EUGENIE A EMILIE

Het dorp Baudour in Henegouwen herbergt een van de allerbeste eethuizen van het land. Het is daar dat Eric Fernez zijn restaurant d’Eugenie à Emilie opende. De dorpsbistro komt pas van de grond wanneer Eric Fernez zijn hart volgt en een persoonlijke ode brengt aan de klassieke keuken. Deze royale levensgenieter houdt van de gulle smaken van op tradities geïnspireerde, conviviale bereidingen met passende sauzen en terroirwijnen van de vriendschap. Wij dromen nog van de grote moot wilde tarbot, perfect gegaard en opgediend met gekruide tomatenboter, mousseline van bloemkool en crémeux van geitenkaas. Ook de timbaal met kikkerbillen, cantharellen, tuinbonen, spinazie, al dente macaroni en saus poulette was om de vingers bij af te likken. Of wat gedacht van een gebraden kalfsrib met jonge erwtjes en worteltjes en bladerdeeg gevuld met blanquette van zwezerik en boleten.

d’Eugénie à Emilie, Place de la Résistance 1, 7331 Baudour, www.eugenie-emilie.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content