3x klassevol koken

’t Korennaer

Meer dan 20 jaar werkten de getalenteerde en gepassioneerde kok Edwin Van Goethem en zijn vrouw Francina aan de uitbouw van hun restaurant. Er verschenen vele culinaire wondertjes op de borden. Was er winst, dan werd deze terug in de zaak gestoken om het niveau op te krikken. Er werd een aanpalend pand aangekocht en ingericht tot eetboetiek en er kwam een designtent boven het sfeervolle stadsterras. Edwin Van Goethem is vandaag 52 en zijn kookstijl is volwassen. Eersteklas verse producten verwerkt hij in evenwichtige, fris smakende creaties. De personal touch vindt hij in de Spaanse en Italiaanse kookkunst, maar ook de Japanse keuken heeft zijn invloed, via het gebruik van miso, sesam, dashi, wasabi en yuzu. Signatuurgerechten van Edwin Van Goethem zijn op lage temperatuur bereide Oosterscheldepaling, terrine van ganzenlever met kersen, rabarber, zuring en kletskop, langoustine met wit van inktvis, artisjok en courgette, en tarbot met kokkels, fregola en venkel.

3x klassevol koken

Restaurant ’t Korennaer, Nieuwkerkenstraat 4, 9100 Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas), www.korennaer.be

Louise 345

Op de naam naast de bel na, is er niets dat erop wijst dat achter de façade van het burgerpaleisje een gastronomisch restaurant schuilgaat. Een ober in livrei leidt bezoekers naar de opulent gedecoreerde eetvertrekken. De uit 1873 daterende patriciërswoning behoort toe aan de familie Solvay. Sinds kort is er een exclusief restaurant en zijn er vier luxesuites ondergebracht en een cigar lounge. Voor het gastronomische restaurant werd beroep gedaan op Isabelle Arpin. Deze Française uit Rijsel studeerde financiële wetenschappen en raakte gepassioneerd door de keuken. Isabelle Arpin was tien jaar chef van het gereputeerde eethuis Auteuil in Oostende en wist in het Brusselse eethuis Alexandre een Michelinster te verwerven. Het signatuurhapje is mousse van comtékaas met crumble van olijf, raketsla en siroop van berkensap.

3x klassevol koken

Louise 345, Louizalaan 345, 1050 Brussel, www.louise345.com

Le Prieuré Saint-Géry

Een bijzonder adres voor een feestelijke en romantische maaltijd aan een mooi gedekte tafel is Le Prieuré Saint-Géry. Het intieme hotel-restaurant is te vinden in het idyllische gehucht Solre-Saint-Géry. De landelijke priorij dateert deels uit de 17de eeuw. Eigenaar en chef-kok is de artistieke Vincent Gardinal. Hij werd opgeleid door Eddy Van Maele. De discrete kok beheerst de klassieke en de moderne keuken en presenteert haute-couturegerechten. De hoogtepunten van zijn keuken zijn persoonlijke bereidingen zoals kroket van Noordzeekrab, sabayon die in niets te vergelijken is met het bekende dessert, licht opgeklopte hollandaisesaus als basis en aangevuld met ingrediënten als vin jaune, gebruinde boter, pompelmoes, roze champagne, krab,... Ook de klassieke consommé leent zich tot allerlei variaties met citroenkruid, gember, galanga en geraspte schil van mandarijntjes. Tijdens dit verjaardagsjaar vinden feestelijke evenementen plaats, zoals speciale hotel- en restaurantarrangementen.

Le Prieuré Saint-Géry, rue Lambot 9, 6500 Solre-Saint-Géry, prieurestgery.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content