3x nooit teleurgesteld

SELSATION

Niets geeft aan dat er achter de gevel van het woonhuis een restaurant schuil gaat. De gastvrouw verwelkomt warm en leidt bezoekers via de keuken naar de eetkamer. SELsation is begonnen in het weekend als privérestaurant. Het intieme karakter en de verwennerij zorgden vanaf de eerste dag voor lovende reacties. Chef-kok Wouter Sels werkte als technicus bij Atlas Copco, volgde avondschool koken en deed korte stages in The Jane en Hof van Cleve. Sandra was maatschappelijk assistente. De spijskaart vermeldt uitsluitend een menu, dat in vier, vijf of zes gangen kan worden besteld (van 52 tot 68 euro). Goede herinneringen gaan naar een voorgerecht van rosbief, hansop, crème van bloemkool, pickles, sponscake van tom yum en gel van soja. Ook de bereiding met wilde eend, saus van karamel en sinaasappel, crème van zoete aardappel, schuim van Thaise curry en crumble van pijnboompitten zat qua smaken helemaal goed.

3x nooit teleurgesteld

SELsation, Eikenlaan 36, 2620 Hemiksem, 0497 53 53 61, www.selsation.be

LES LARMES DU TIGRE

Dit restaurant bestaat 33 jaar en is één van de oudste Thaise eethuizen van ons land. In een elegante en heldere ambiance met parasols aan het plafond brengt minzaam Oosters personeel authentieke Thaise feestbereidingen naar voren. Eigenaar is Marc Beukers. Hij wordt bijgestaan door zus Muriel en een bataljon Thaise helpers in oosterse kostuums. Aan tafel zitten advocaten, diplomaten, gekroonde hoofden, gegoede burgers en mensen uit de showbizz en de jetset. De spijskaart is drietalig. De bereidingen komen op tafel met een versiering van kunstig uitgesneden groenten en exotische bloemen. Wij genoten van todman pla of visbeignets met milde Thaise kerrie, kung chu chi of gambas in bros gefrituurd jasje met rode kerrie als specialiteit en een taco met geparfumeerde pudding van waterwinde en kokosmelk.

3x nooit teleurgesteld

Les Larmes du Tigre, de Wynantsstraat 21, 1000 Brussel, 02 512 18 77, www.leslarmesdutigre.be

L’HORIZON

Dit aanbevelenswaardige restaurant heeft een idyllische locatie te midden van de glooiende velden. L’horizon bestaat twee jaar en werd geopend door de 22-jarige Alessandro Ciriello en zijn ouders. Moeder Veslava zet de gerechten in met witte handschoen. Zij is trots op haar zoon, die een opleiding kreeg bij de beste chefs, zoals Peter Goossens en Yves Mattagne. Alessandro Ciriello beschouwt het als een eer om te tonen tot wat hij allemaal in staat is. Zijn culinaire wondertjes slaan aan, want voor een tafeltje in l’horizon is het wijselijk om weken vooraf te reserveren. De spijskaart bestaat uit zeven bereidingen, waaruit iedereen, naar eigen goesting, een menu van drie tot zes gangen samenstelt (40 tot 70 euro). De met teriyakisaus gelakte zwezerik met gekonfijte selder, spinazie, eryngii-paddenstoel en schuim van parmezaan was verrukkelijk, net zoals de tartaar van kalf gecombineerd met de zilte smaak van oester, chips van ui, dashi en yuzu.

l’horizon, rue de Moulin 50, 1325 Chaumont-Gistoux, 010 22 75 65, www.restaurantlhorizon.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content