© PIETER D'HOOP

3x veelbelovend talent

L’ENVIE

Over de kookkunst van David Grosdent zal nog worden gesproken! Hij werd geboren in Eupen, liep beroepsschool in Verviers en werd culinair gevormd in gereputeerde eethuizen (Barbizon, L’Ecailler du Palais Royal, Manoir de Lébiole, Château du Mylord en bij Wout Bru). Aan zijn zijde staat vriendin Ines Vankeirsbilck. Zij is West-Vlaamse, volgde beroepsschool Ter Duinen en ging in de leer in de keuken in topeethuizen (Boury, Château du Mylord en Sea Grill). In Zwevegem vonden de twee een hoekhuis uit de jaren ’50, dat radicaal werd verbouwd en met smaak heringericht tot een gestileerd gastronomisch restaurant. De professionele aanpak van het duo viel vanaf de eerste dag in de smaak, waardoor klanten van ver toestromen om zich in Zwevegem culinair te laten verwennen. Signatuurgerechten zijn gebakken langoustines met varkenspoot en lardo di colonnata (38 euro), dry aged rund met miroirsaus en pommes pont neuf (40 euro) en pannenkoek met vanille en appel (15 euro).

3x veelbelovend talent

Alain Bianchin

Een serieuze kanshebber om hogerop te raken aan het gastronomisch firmament is Alain Bianchin, chef-kok en eigenaar van het gelijknamige restaurant in Jezus-Eik. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst (Comme chez Soi, Châlet de la Forêt en chef van de Villa Lorraine). Alain Bianchin is in zijn eigen restaurant alleen in de keuken begonnen. Vandaag is hij op kruissnelheid. Op de borden komen mooi gepresenteerde en evenwichtig smakende bereidingen. In gezouten stoom verwarmde langoustine royale koppelt de chef aan de smaken van hazelnoot, sesam en sanshopeper. Oester uit Saint-Vaast-La-Hougue rookt Alain Bianchin met nori en ligt op een bed van linzen, groene selder en gepofte rijst. Op de huid gegrilde zeebrasem combineert de chef met pompoen, noten en jus van de graten. Gebraden eend komt met saus van rode wijn, kurkuma en gember en garnituur van rode biet, gnocchi van aardappel en kroepoek van rijst.

3x veelbelovend talent

O de vie

Olivier Massart deed ervaring op in Jardin de Remparts (Beaune) en in Club Astoria (de officiersmess van de Navo in Keulen). Hij was vijf jaar chef-kok in het Italiaanse restaurant Lucana in Wanze en een half jaar chef in de Proosdij in Diest. In 2008 nam hij een pizzeria over, die hij in twee fases liet verbouwen tot een modern gastronomisch restaurant. In zijn eigen eethuis maakte Olivier Massart naam en faam als aanhanger van de moleculaire kookkunst. De experimentele kookkunst heeft hij inmiddels vaarwel gezegd. De gelouterde kok heeft vandaag niet meer die drang om te tonen tot wat hij allemaal in staat is en luistert naar de wensen van zijn klanten. Op die manier wist hij een eigen, voor iedereen acceptabele stijl te ontwikkelen. Klanten komen van beide kanten van de taalgrens. Kenmerkend voor O de vie zijn de vele welkomsthapjes. En om het feest compleet te maken, verschijnen er bij de koffie een rist huisbereide snoeperijen.

L’Envie, Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem/Sint-Denijs, www.lenvie-restaurant.com

Alain Bianchin, Brusselsesteenweg 663, 3090 Jezus-Eik, www.alainbianchin.be

O de vie, Chaussée de Tongres 98, 4451 Juprelle, www.odevie-restaurant.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content