© StockFood

Aan tafel

Trend: Aperotime!

Wat maakt de ideale apero-plank? Zorg in ieder geval voor genoeg groenten: bijvoorbeeld in een koud soepje zoals gazpacho, en uiteraard ook om mee te dippen. Dat brengt ons feilloos bij de dips: hummus en tzatziki zijn twee toppers die je zelf kan maken of kant-en-klaar kan kopen. Die van Canapé zijn een aanrader! Serveer er brood bij: crackers, broodstengels of flatbread. Voeg vervolgens enkele lekkere kazen toe. Ga voor verschillende soorten: blokjes oude kaas, een frisse jonge geitenkaas, een romige buffelmozzarella... Ook met het vlees kan je alle kanten uit. Gedroogde ham en andere fijne charcuterie zijn altijd een hit, maar ook een smeerbare variant zoals rillette doet het goed. Voeg ten slotte noten en olijven toe. Smakelijk!

Aan tafel
© David Olkarny

Adresje: Savoureren op de tram

Op zoek naar een unieke belevenis? Neem dan de Tram Experience door Brussel. Je eet per coupé op gastronomisch niveau met een eersteklas uitzicht op de hoofdstad die voorbijkomt. Maak je geen zorgen over schuivende glazen: handige haakjes houden je glas wijn veilig vast. Om de zes weken wijzig het menu, een samenwerking tussen drie topchefs die mekaar afwisselen en heerlijke gerechten creëren. En geen nood: er is een wc aan boord. Opstappen doe je aan het Poelaertplein in Brussel. Duur: 2,5 uur. Prijs: 210 euro voor een tafel van 2 personen en 6 gangen, inclusief wijn en drank.

visit.brussels/nl/sites/tramexperience

Dit eet je nu: Meloen

Van juni tot en met augustus is de aanvoer uit Spanje en Marokko het grootst en zijn meloenen het lekkerst en voordeligst. Ze zijn rijp als ze wat meegeven als je de steelaanzet indrukt en ze een aromatische, zoete geur verspreiden. Watermeloen is dan weer rijp als hij hol klinkt wanneer je op de schil klopt. Die bewaar je, in tegenstelling tot meloenen, wel in de koelkast.

Zo doe je dat: Snel groenten inmaken

Snij 300 g harde groente – ui, radijs, wortel – dun en overgiet met een mengsel van 150 ml azijn + 1,5 el suiker + 2 kl zeezout. Laat 15 minuten marineren en kneed de groenten even, zo gaat het nog beter!

Adresje: Ophefmakend

Commotie, in de Gentse rand, is een aanrader. Verover een plekje aan de prachtige keukentoog om de jonge chef aan het werk te zien. Verwacht je aan creatieve gerechten met fermentatie en miso. In de zomer is er het groene terras, in de winter heb je zicht op een boom, die pal in het restaurant groeit.

Commotie, Victor Braeckmanlaan 367, 9040 Gent, commotiegent.be

Must try: Geen melk!

Pa’lais staat voor vegan spreads en sauzen op basis van cashew. Hun motto? Gebruiksvriendelijke, pure producten waarmee je makkelijk en heerlijk plantaardig kookt. Onze favoriet, de bechamelsaus!

Vanaf 3,85 euro, bij Delhaize

Aan tafel
© Stockfood/Isopix
Aan tafel
© Pieter D'hoo
Aan tafel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content