1 © gettyimages

Beestjes

1 Dierenrechten

Ecuador kent als eerste land ter wereld rechten toe aan wilde dieren. Die kwamen er door Estrellita, een wolaap die illegaal in het wild werd gevangen en 18 jaar als huisdier werd gehouden. Hij werd door de autoriteiten in beslag genomen en in een zoo geplaatst, waar hij overleed aan een hartstilstand.

2 Afscheid van een vriend

Schrijfster Jenna Blum vertelt over de laatste maanden van haar stokoude hond Woodrow. Veertien jaar oud is de charmante labrador wanneer het almaar slechter begint te gaan met zijn gezondheid. Pas dan besef je hoe sterk de band tussen mens en huisdier kan zijn. Met veel humor beschrijft Blum herkenbare situaties, maar het is bovenal een ontroerend boek over loslaten, de angst om alleen achter te blijven en de kracht van vriendschap.

Jenna Blum, Niet zomaar een hond. Boekerij, 18,99 euro, isbn 9789022595473

3 Reus Zeus

Zeus, een Duitse dog, is door het Guinness Book of World Records uitgeroepen tot grootste levende hond ter wereld. Hij is twee jaar oud, woont in Bedford, Texas en is 1,046 m groot. Een reu van dit ras haalt gewoonlijk tussen 76 en 86 cm. “Iedereen kent hem hier, alle handelaars uit de buurt”, vertelt eigenares Brittany. “Zeus krijgt vaak extra snoepjes en vooral veel aandacht!”

4 Dorstlesser

Heeft je hond dorst? Dan hoeft hij zijn poot maar op het pedaal te zetten en er spuit vers water uit deze buitenfontein. Zo kan je dier zich op een speelse en zelfstandige manier hydrateren. De meegeleverde slang sluit je rechtstreeks op een kraan of tuinslang aan.

Spring Break, 19,99 euro, via zoomalia.nl

2
2
3
3© guinees world records
4
4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content