© ISOPIX

Cannellonitaart met pompoen, tomaat en tijm

Wanneer de herfst oker, oranje en bruin kleurt, vertaalt zich dat in evenveel lekkere herfstproducten die barstensvol vitaminen zitten. Vitaminen waarmee je je nu al kan wapenen tegen de winterkou later op het jaar.

(Voor 4 personen)

400 g pompoen, 1 sjalot, 1 teentje look, olijfolie, 200 g kerstomaten, zout, peper van de molen, 400 g cannelloni, 40 g geraspte parmesaan, 2 takjes tijm.

1 Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Snipper de sjalot fijn, plet de look.

2 Doe de sjalot en de look in een kookpot en laat kleuren in een scheutje olijfolie. Voeg de kerstomaatjes toe, die je vooraf in twee hebt gesneden, samen met de pompoenblokjes, peper en zout. Laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Mix alles wanneer de pompoen voldoende gegaard is.

3 Warm de oven voor op 180°C.

4 Kook de cannelloni vijf minuten in een grote hoeveelheid water met zout. Laat uitlekken, hou even onder koud water en laat opnieuw uitlekken.

5 Schik de cannellonirolletjes verticaal in een ronde springvorm. Doe de groentevulling in een spuitzak en vul er de cannelloni mee. Strooi er de parmezaan en de versnipperde tijm over, overgiet met een scheutje olijfolie en zet 15 minuten in de oven.

6 Verwijder de vorm en dien warm op met een slaatje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content