© frank bahnmüller

Chee schrijft over haar Tinder-avonturen

“Ik ben alleen gaan reizen en heb dankzij Tinder nieuwe vrienden gemaakt en onvergetelijke avonturen beleefd”. Greet ‘Chee’ Embrechts (60) verwerkte al die avonturen in haar boek ’50 tinten Tinder’. “Ik hoop met mijn boek de schroom over de datingapp wat weg te nemen. Hoewel ik in het begin ook wat sceptisch was – ik vond me te oud -, heeft het voor mij gewerkt om mensen te ontmoeten tijdens het alleen reizen.”

Chee, nom de plume, was 54 toen ze haar kans waagde op Tinder. “Ik was een maand alleen op reis in Malaga en voelde me wat eenzaam. Ik ging wel vaak alleen op stap, maar zo maak je niet makkelijk vrienden. Op aanraden van een vriend maakte ik een profiel aan op de datingapp. In het begin was het onwennig en de eerste ervaringen waren niet zo positief. Maar toen dook er een Schot op die op golfvakantie was in Spanje. We hadden een leuke chat met veel humor. Het ging over muziek en Bob Dylan. We spraken af en bingo: ik was verliefd. Hij vond het ook plezant, maar verwachtte niets meer. Omdat ik het zo’n mooie ervaring vond, ben ik beginnen schrijven.” Ook latere dates vonden hun weg naar het papier. “Toen kwam corona en had ik plots tijd om een boek te schrijven. Ik ben zelfs bewust gaan reizen om inspiratie op te doen. Ik heb ook met anderen gesproken over hun ervaringen met Tinder en daten. Wat hoofdpersonage Julia in het boek meemaakt is deels gebaseerd op mijn eigen ontmoetingen en deels fictie. Aan de lezer om uit te maken wat echt is en wat niet.”

Dankzij Tinder heb ik nieuwe vrienden gemaakt en avonturen beleefd. CHEE EMBRECHTS

“Natuurlijk kom je soms in rare situaties terecht wanneer je afspreekt met onbekenden. Maar ik ben nooit bang geweest. Ik ben nogal assertief. En op de duur leer je het kaf van het koren te scheiden. Het leuke aan Tinder is dat je van het ene op het andere moment in iemand anders zijn verhaal zit, iets leert over zijn leven, vrienden kan worden. Je wereld wordt groter. In het begin was ik wat verslaafd aan de aandacht die ik kreeg en aan het chatten in verschillende talen. Maar uiteindelijk gaat het me vooral om mensen leren kennen en avonturen beleven.”

50 tinten Tinder, StoryLand, 24,98 euro, isbn 9781913980351

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content