© FRANK BAHNMULLER

Dominique Filliers richtte het Fonds Jan Filliers op

“Met het fonds willen we de spirit van mijn man levendig houden. Hij overleed in een busongeval waarbij onze zoon, toen 15 jaar, zijn arm verloor en lang moest revalideren. Wij hadden het enorme geluk dat we een groot netwerk hebben. We kregen spontaan hulp van vrienden en familie. En dat is voor een groot stuk te danken aan de manier waarop Jan in het leven stond. Hij wou altijd volk om zich heen, maar stond ook steeds klaar om te helpen. Toen een familievriend voorstelde om een fonds op te richten, moest ik daarover nadenken. Ik had nog zo veel te verwerken. Nadat de kinderen hun fiat hadden gegeven, heb ik toch de stap gezet.”

“Het fonds is voor slachtoffers die bij een ongeval een blijvend letsel oplopen, omdat we weten wat dat met iemand doet. In eerste instantie denk je: mijn leven is om zeep. Maar met hulp van de maatschappij is er nog een toekomst. Het fonds geeft financiële steun aan wie een concreet project wil realiseren. Dat gaat heel breed: technische aanpassingen om te kunnen studeren, muzieklessen voor wie onmogelijk naar de muziekschool kan, financiële steun voor het opzetten van een theaterproductie over verkeersveiligheid. Uniek aan het fonds is dat mensen naar ons toe moeten stappen met hun eigen idee.”

“De eerste vijf jaar hebben we veel energie gestoken in fondsen werven. We hebben benefietconcerten georganiseerd en ons project voorgesteld aan verenigingen en serviceclubs. Als je dat niet doet denken mensen snel dat het fonds niet meer bestaat. Vandaar recent nog een evenement met Circus Ronaldo. Nu richt ik me vooral op de herkenbaarheid van het fonds zodat mensen die ons nodig hebben ons weten te vinden. Het is belangrijk om geregeld te tonen waar je mee bezig bent, zodat verenigingen aan jou denken als ze een goed doel willen steunen. Zo schenken vrienden van mijn kinderen de opbrengst van hun festivalletje dit jaar aan het Fonds Jan Filliers via Music for Life. Zo’n acties zijn belangrijk, want alleen is het hard knokken.”

www.fondsjanfilliers.be

ELLIE MAEREVOET & NICOLAS EVRARD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content