Een biertje en een boekje

Uit het immense aanbod van recente boeken, kozen we voor elk wat wils: een roman, wat reisverhalen, een biografie, een portie sport en... een lekkere trappist. Op uw gezondheid!

De mooiste zonsondergang van de wereld, Karel Michiels, uitg. Houtekiet, euro 15,50

Mister S., mijn leven met Frank Sinatra, George Jacobs & William Stadiem, The House of Books, euro 19,50

Trappist, het bier en de monniken, Jef van den Steen,

uitg. Davidsfonds, euro 34,50

De Vergeet Mij Niet Sonate, Santa Montefiore, uitg. Boekerij, euro 18,95

100 jaar Tour de France, uitg. Lannoo, 360 p. groot formaat, euro 24,95

Wij waren allemaal goden, Benjo Maso, uitg. Atlas, euro 18,50

Liefde, haat en reizen

Karel Michiels reisde als toerist en journalist reeds naar de meest uiteenlopende plaatsen. Overal vond hij prachtige dingen, maar net zo goed afstotelijke. Soms is hij toerist-tegen-wil-en-dank en ergert hij zich mateloos aan de andere toeristen, soms ontdekt hij een idyllisch plekje en wordt de schrijver plots een filosoof en levensgenieter. Die haat en liefde die elkaar afwisselen, probeert hij te vatten in verhalen die soms indringend of ontroerend, soms brutaal of hilarisch zijn.

De echte Sinatra

George Jacobs was in de periode van 1953 tot 1968 Frank Sinatra’s persoonlijke bediende en vertrouweling. Hij behoorde zelfs tot het fameuze Rat Pack. Op 75-jarige leeftijd besluit Jacobs een boekje open te doen over Old Blue Eyes. Hij heeft het niet alleen over Sinatra’s banden met de maffia en de familie Kennedy, maar ook over zijn relaties met Marilyn Monroe, Grace Kelly en zijn grote liefde, Ava Gardner. Een blik van een insider op het woelige leven van Mister S.

Het bier van de monniken

Een schitterend boek over zes Belgische trappistenabdijen. De broeders-brouwers leiden u rond tussen de brouwinstallaties van Westmalle, Westvleteren, de Achelse Kluis, Chimay, Rochefort en Orval. Ze laten u kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van hun trappist. Bij elk bier krijgt u ook een aantal exclusieve recepten plus een heleboel groene-triptips. Zin in een tripel? Laat het u smaken.

’t Zijn TourenArgentijnse passie

De twee Engelse vrijgezellen Cecil en Louis Forrester trekken naar Argentinië om daar carrière te maken. Vooral Cecil wordt er een gegeerde partij in de lokale gemeenschap. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Audrey maar terwijl iedereen denkt dat zij zijn liefde beantwoordt, is ze in werkelijkheid tot over haar oren verliefd op de mysterieuze Louis. Met behulp van Audrey’s zusje Isla weten de twee elkaar in het geheim te ontmoeten. Toch zal uiteindelijk niet hij, maar... een concurrent met Audrey trouwen.

De voorbije Ronde van Frankrijk behoort tot de spannendste uit de geschiedenis. Deze honderdjarige geschiedenis vormt het onderwerp van heel wat nieuwe boeken.

Een topper is ‘Tour de France 100 jaar, het officiële jubileumboek van le Tour de France’. Dit boek werd samengesteld door de organiserende krant L’Equipe en belicht alle spannende hoogte- en dieptepunten van de belangrijkste wielerronde ter wereld. Boeiende anekdotes laten de wielerlegendes weer tot leven komen. Het unieke fotomateriaal laat u het allemaal opnieuw van nabij mee beleven.

Een boek zonder foto’s, maar dat de lezer weer helemaal onderdompelt in de heroïsche jaren van de Tour, toen de renners nauwelijks onderworpen waren aan een ploegendiscipline en bij pech zelf hun reparaties moesten uitvoeren. De auteur baseert zich op interviews met deelnemers en persverslagen uit diverse landen.

100 jaar Tour de France, M. Linnemann, uitg. Strengholt, euro 14,95

De Tour de France in beeld, J. Nelissen, uitg. Strengholt, euro 12,50

100 jaar wielrennen, William Fotheringham, Forte Uitgevers, euro 22,50

De bijbel van 100 jaar Tour, Jean Nelissen, uitg. Veen, euro 24,90

A Leen Baekelandt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content