Een weekend... dobberen op een woonboot

De eenden en zwanen op de plas kennen de toeristen al. Wanneer we ontbijten op het dek van onze luxueuze woonboot in Center Parc De Kempervennen, blijven ze rondjes zwemmen tot we kruimels gooien.

Wakker worden met de geluiden van watervogels, kikkers en kabbelend water, het blijft een unieke ervaring. Logeren op een boot kan nu op steeds meer plaatsen, ook in eigen land. En dit zonder geradbraakt te worden in een minibed of een kruipkajuit. De nieuwe vakantieboten zijn voorzien van alle comfort, zoals we ondervonden in Center Parc De Kempervennen.

Dit vakantiepark aan de rand van een natuurgebied onder Eindhoven biedt sinds kort de woonbootformule aan. Toegegeven, de boot is meer een luxevilla op een ponton dan een echt schip, maar toch is het vaargevoel onmiskenbaar. Wanneer de wind golven maakt op de plas, voelen we duidelijk de deining. De twee slaapkamers en de badkamer bevinden zich benedendeks. Vanuit de patrijsachtige ramen kijken we net over het water uit, alsof we op een jacht dobberen. Bovendeks worden we verwend met een volledig uitgeruste keuken, een zithoek, een digitale flatscreentelevisie (idem in één van de slaapkamers), home-cinema en grote ramen die uitzicht bieden op het water.

Genieten van comfort in een designhuis

Al snel worden de twee buitendekken onze vaste stek: één vooraan en één achteraan, zodat we altijd de zon kunnen opzoeken. Op het dek aperitieven, eten, relaxen, lezen en kijken naar het water. De zwanen voeren en de overvliegende reigers bewonderen: we worden het niet snel moe. En hoewel dit park honderden cottages en tien woonboten telt, is alles uitgestrekt genoeg om een gevoel van vrijheid te behouden. ’s Avonds horen we nog alleen natuurgeluiden en de volgende ochtend hoeven we onze steiger niet af: de broodjes zijn al aan onze voordeur geleverd.

Natuurlijk kunnen we gebruik maken van alle faciliteiten (het subtropische zwembad, de restaurants enz.), maar we besluiten die te reserveren voor een verblijf met de kleinkinderen. Deze formule moet voor onze kleinzoontjes zalig zijn, denken we. Center Parcs ziet het aantal boekingen van grootouders met kleinkinderen trouwens nog steeds toenemen. Met de woonboten mikt de keten op een publiek dat luxe én natuurervaringen wil combineren. Een aantal parken biedt ook al Eden Cottages aan – comfortabele designhuizen gebouwd met duurzame materialen en omgeven door natuur. En in het Duitse park Bispinger Heide kunt u nu logeren in luxueuze boomhuizen met een uitkijkterras boven de kruinen.

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content