Feest op uw gezicht

Eens de twintig voorbij, mogen we best een likje extra make-up gebruiken. Het komt eropaan wat subtielere texturen te kiezen en de raadgevingen van specialisten niet in de wind te slaan.

Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan en dat betekent dat het ene feest nog niet verteerd is, of het volgende staat al voor de deur. En telkens opnieuw willen we er pico bello uitzien! Hoe tooit u zich met goud en kleur... zonder de kerstboom concurrentie aan te doen? Volg de gids!

Een perfecte teint

Een, ik reinig. Met een ontschminker en een peeling die de dode huidcellen verwijdert. Bijv. Exfoliant visage van Louis Widmer (euro12,50), Tourmaline Charged Exfoliating Cleanser van Aveda (euro27,96).

Twee, ik egaliseer. Om onregelmatigheden te verhelpen, laten we ons inspireren door het vierstappenplan van Stendhal: een frissere teint bekomen we met Pur Luxe Magie d’éclat, de onvolmaaktheden werken we weg met de Stylo Correcteur de teint van Chanel (groen tegen de blos, geel tegen wallen, huidkleur tegen... vanalles!), Palette Correctice T. LeClerc, Touche de Teint Guerlain... We maken verder glad met de Base de Teint Pur Luxe. Tenslotte werken we af met Le Teint, alles van Stenhdhal (vanaf euro45). Ook: Energy Flash van Nivea en Eclat Minute van Clarins.

Drie, ik poeder. Zelfs al houdt u er niet van, poeder geeft een meerwaarde en fixeert de make-up. La Poudre c’est moi van Guerlain (met witte saffier – euro62,66), Eclat d’Or van Yves Saint Laurent, Platinum Illuminator van Estée Lauder, Fairy Dust van Helena Rubinstein (euro43,53).

Vier, ik breng rouge aan. Een beetje blush geeft een gezonde look. “Maar niet op de slapen”, zegt Nicolas Degennes, artistiek directeur van Givenchy. “Wel op de ronding van de jukbeenderen. Glimlach en u vindt meteen de juiste plek.” Bijv. Prisme Libre Givenchy, Mini Touch Blush YSL (sac du soir).

Goed om te weten. Het beste gereedschap om fond de teint aan te brengen is uw vinger “want de spieren van het gelaat reageren op de aanraking. Een borsteltje gebruik je enkel voor de moeilijkste plekjes.”

Een verleidelijke blik

“Zwarte en bruine schakeringen zijn altijd mooi”, verzekert Nicolas Degennes. “De wenkbrauwen zijn primordiaal. Onderaan epileren we ze een beetje en hertekenen ze met het palet Givenchy Eye & Brown Prisme.” Leuke combinaties voor de feesten: marine-kaki-goud voor blauwe ogen, bruin en roze of paars camaieu voor bruine ogen, glitter zwartgrijs en zachtgroen voor grijze of groene ogen. Zachter dan de eyeliner is de khôl van Sisley met delicate glittertjes en de khôl Guerlain. En natuurlijk ook waterproof mascara zodat hij de hele nacht houdt. Een kneepje: maquilleer enkel de bovenste wimpers en verleng ze naar de slapen toe om een reeënogeneffect te verkrijgen. Bijv. l’Inimitable Chanel, Respectissime La Roche-Posay, Fatale Lancôme, Mascara Brush then Comb Clinique, Phyto-mascara ultra-volume Sisley...

Goed om te weten. Voor wie aarzelt stelt Bourjois Dressing du regard voor, mooie schaduwen in duo, vooraf gecombineerd en klaar om aan te brengen!

Een sprekende mond

Dé oplossing om een lipstick te doen houden? Een beetje fond de teint aanbrengen op de lippen, daaroverheen rouge, wat poeder, een tweede laag en afwerken met gloss. Nieuw: Docteur Glamour van Bourjois, 12 mooie nuances, Lip Color Concentrate van Aveda (euro19,32).

Goed om te weten. Potlood voor de contouren van de mond? Ja, maar dan wel huidkleur of dezelfde tint als de lipstick. Nooit donkerder, dat verhardt de trekken.

De geknipte haren

Koude en warmte, vermoeidheid, ze hebben een weerslag op ons haar. Daarom is een verzorgend masker na de shampoo af en toe zo nuttig. Bijv. de verzorging van Elsève tegen het breken van de haartjes (euro3,49), Beauty Care pure souplesse Nivea Hair Care, Soft Tips Seah Hairspa van Schwarzkopf prof. (euro22), Size Me Up Vavoom Matrix (euro13,98).

Goed om te weten. De geraffineerde touch: uw parfum aanbrengen op uw haar. Verschillende gamma’s brengen een haarverstuiver uit, bijv. N°5 Chanel, Narciso Rodriguez for her. n

Info: parfumerie, behalve Aveda, 03 226 50 74, www.aveda.com – Bourjois bij Di, Inno, Kruidvat,...- La Roche Posay, T. Leclercq en Widmer: apotheek – Matrix 02 210 06 27 – Elsève, Nivea en Rimmel: warenhuizen – Schwarzkopf Prof. in de salons – The Body Shop in de merkwinkels.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content