Gebruik de lentetrends 2009 in functie van uw figuur

Iets te grote borsten, wat te smalle schouders... hier of daar hebben we allemaal wel wat te veel of wat te weinig. Een verstandige kledingkeuze kan echter veel goedmaken en daar helpen de lentetrends van 2009 u graag bij! Accentueer uw aantrekkelijkste kantjes, camoufleer de iets mindere. Speel met de optische illusie!

Tekst: Lise Leuven

Korte benen

De trends die u flatteren: een hoge taille, twinset, levendige kleuren Het doel. Uw profiel verlengen.

Hoe? Vergeet de broeken met lage taille die toch al wat passé zijn, en vervang ze door pantalons met een hoge taille. Die zijn opnieuw in. Kies voor breed uitlopende modellen in een soepele stof. Draag ze lang met daarop een twinset en aarzel niet om levendige kleuren te kiezen.

Trucjes. n Kies voor bijpassend schoeisel (met hoge hakken) om het slankere profiel niet te breken.

n Opteer voor een kleine tas in plaats van een grote. Productie en styling: Martine Olivier – Foto’s: Roger Dijkmans – Make-up: Léonie – Tekst: Lise Leuven.

Verkoopinfo zie p 167.

Een forse boezem

De trends die u flatteren:

de jurk met drie gaten, zwart.

Het doel. De ronde, te geaccentueerde vormen verdoezelen.

Hoe? De jurk met drie gaten, in firstladystijl, simpel en vrouwelijk, is ideaal dankzij de rechte snit en de ronde hals. Vermijd halsuitsnijdingen in V-vorm die te veel het accent op de boezem leggen. Draag geen riem. Zwart is altijd top en blijft de kampioen van het verslankende effect. Tenzij u zeer groot bent en u ballerina’s kunt dragen, is een hakje aangewezen.

Trucjes. n Voor een platte buik en mooie dijen, draagt u onder deze jurk best een nauw aansluitende slip (of een gaine).

n Let erop dat de stof haar vorm behoudt, zoals bij deze jurk van Scapa die het voordeel heeft dat hij gedoubleerd is en zeer bijzonder van snit. Soms is het beter te investeren in één mooi stuk dat u perfect past dan in vijf jurken waarin u zich minder prettig voelt.

Weinig boezem

De trends die u flatteren:

een wijde chemisier,

mooie lingerie. Het doel. Wat volume toevoegen aan uw figuur.

Hoe? De wijde en golvende chemisier is dit seizoen uw beste vriend. Draag hem zeker zonder ceintuur, onder-aan en bovenaan lichtjes open zodat u heel onschuldig een stukje huid toont. Te combineren met een verkorte pantalon (een pantacourt), hier in jeans, dé stof van 2009. Kies voor een mooie beha die zich subtiel laat raden en die présence geeft aan uw figuur. Noteer bovendien dat zo’n lange en wijde chemisier ook iemand met wat bredere heupen flatteert.

Trucjes. n De wijde chemisier vindt u overal en in alle prijsklassen. Niet nodig dus om uw spaarpot open te breken. En wanneer u er mooie knoopjes op naait, is raffinement verzekerd.

n Een legging blijft in en kan zonder probleem een korte pantalon vervangen.

Geen taille

De trends die u flatteren:

een ruime tuniek, een etnische toets

Het doel. Het blokeffect camoufleren.

Hoe? Door te compenseren met lichtheid: van het weefsel (voile) én van de prints. U wordt licht als lucht! De etnische mode is voor u gemaakt, temeer daar zij u toelaat het accent op het bovenste deel van het lichaam te leggen. U kunt dus volop spelen met de optische illusie. Ook mooie hals-snoeren die uw gezicht accentueren zijn perfect voor u. En met sandalen met houten zolen bent u nog mooier!

Trucjes. n Breek uw figuur niet met een riem boven de tuniek, want dit verlegt het accent volop naar uw taille.

n Etnische tuniekjes vindt u overal en in alle prijsklassen. Ze worden nog stijlvoller als u ze combineert met een sjaal.

n Neigt u naar mollig, kies dan voor verticale strepen.

Smalle schouders

De trends die u flatteren:

pofmouwen,de Chanel-stijl

Het doel. De schouders vullen, de neergaande lijn breken.

Hoe? Door te profiteren van de pofmouwen die de schouders vullen. Kies voor jasjes met een schoudervulling, geïnspireerd op de embleemvest van Chanel (u kon ze de voorbije winter voor twee keer niks kopen bij H&M). Draag dit met een simpele rechte rok. En u kent de regel: wanneer u bovenaan volume toevoegt, doet u dat niét nog eens onderaan.

Trucjes. n U kunt ook schoudervullingen toevoegen in blouses en chemisiers, maar wees er voorzichtig mee: Dallas en Dynasty zijn passé!

n U kunt u ook motieven en kleuren veroorloven. Dit seizoen scoort vooral zachtpaars in al zijn tonaliteiten: zowel pasteltinten en suikerboonkleuren als gebloemde prints zijn in.

Uw figuur is oké,maar uw gemoedstoestand...

De trends die u flatteren:

geel en alle anderelevendige kleuren.

Het doel. Heel eenvoudig: er goed uitzien want dat zorgt voor een goed humeur.

Hoe? Doe de test: kleedt u zich ’s ochtends in levendige kleuren, dan zult u zich pico bello voelen. En wat meer is, ook de mensen rondom u zullen zich beter voelen en zich vriendelijk tegenover u gedragen. Profiteer dus van de terugkeer van de felle kleuren. Bent u geen brunette of hebt u een bleke huidskleur en geel staat u niet, dan kiest u voor oranje, voor ultramarijnblauw of felgroen.

Trucjes. n Niets verplicht u om van kop tot teen geel te dragen! Gewoon een vest, een T-shirt, een sjaal of een halssnoer zorgen al voor een stralende toets.

n We probeerden deze gele vest met een zwarte broek en pull: magnifiek... voor wie ervan houdt. Geel combineert ook perfect met marineblauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content