Grijs of wit Waarom niet?

Er piekfijn verzorgd uitzien en toch uw haren natuurlijk laten, ook als ze wit of grijzend zijn, is perfect mogelijk. Dankzij het advies van professionals!

In België kleuren 50 tot 60% van de vrouwen hun haar (of ze hebben mèches). Toch is ook het aantal dat ervoor kiest de natuurlijke haarkleur te behouden vrij groot, ook als ze grijze haren hebben of al helemaal wit zijn. Het is dan ook een alternatief met voordelen. “Personen met wit of grijs haar hebben over het algemeen een gezonde hoofdhuid en een normaal haartype, niet te vet of te droog”, zegt Jade, kapster in Ter Hulpen. “Ze hebben nooit kleurende producten gebruikt en die maken het haar nu eenmaal kwetsbaarder.”

Pas op voor geel!

Soms gebeurt het dat grijze haren geel uitslaan. “Dit komt vooral voor bij personen die roken”, constateert Jade. “Er bestaan specifieke shampoos die dit fenomeen tegengaan maar hier raad ik de ton-sur-ton-kleuring af, want het is moeilijk om mooi zilvergrijs of sneeuwwit te verkrijgen bij iemand die dat niet vanuit zichzelf heeft.”

“De teint verzorgen is altijd belang-rijk. Het haar en de huid moeten elkaar aanvullen. Hebt u een matte teint, dan kunt u zich permitteren om uw haar wat langer te laten. Vaak denkt men dat grijs of wit haar kort moet gedragen worden, maar dit is niet altijd waar. Het is vooral een kwestie van volume. Het komt eropaan de coupe lichter te maken om de gelaatstrekken te versomberen. Kiest u voor kort, dan moet u de coupe regelmatig laten bijknippen. Ideaal is een soepel kapsel dat beweegt, in trapjes geknipt maar zonder er als een helm uit te zien. Of opgestoken.”

De vergissing die u het best niet maakt

“Behalve het roken, een evidente vergissing die het haar rond het gezicht een gele schijn bezorgt, is het ook fout geen haarspoeling aan te brengen onder het voorwendsel dat uw haar toch niet gekleurd is. De reinigende ingrediënten, ook die van een gewone shampoo, openen de haarvezel. Het is dus absoluut nodig ze opnieuw te sluiten om te vermijden dat alle levenskracht eruit verdwijnt. Een neutrale crèmespoeling volstaat want niet-gekleurd haar vraagt geen speciale behandeling. Om de twee of drie wasbeurten brengt u bij voorkeur ook een masker aan.

TIP Hebt u peper-en-zouthaar, dan is het niet nodig een shampoo aan te brengen die gele verkleuring tegengaat. Uw donkere haarlokken neutraliseren de eventuele gele schijn dan vanzelf.

Info: Klorane en Phytosolba in apotheek en drogisterij – L’Oréal Prof. en Schwarzkopf Prof. in het kapsalon.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content