Hem Fris en sterk

Mannen mogen weer mannen zijn. Met de zomer in zicht blaken de frisse parfums van luchtigheid, zonder hun viriele karakter te verliezen.

Een stevige machowind waait door de mannencosmetica. De échte man is terug, weg met de spichtige bleeksmoeltjes! Ook de eaux de toilettes zwichten voor al dat mannelijk geweld. Frisse maar sterke geuren rukken op, zowel bij de nieuwe producten als bij de klassiekers.

Een greep uit het aanbod

û Mannelijk Truth van Calvin Klein. Men liet zich inspireren door de natuur, met een lagunegroene geur vol houttoetsen, specerijen en jong loofgroen als resultaat (euro 43,50 voor 50 ml).

û Kristalfris Rijpe mandarijn en verse munt geven de aftrap van deze Liquid Crystal Ultraviolet van Paco Rabanne (foto 1), gevolgd door een middenveld van koriander en afgesloten door een combinatie van grijze amber en kristalschuim (beperkte uitgave: euro 49 voor 100 ml).

û Opwindend Aramis Cool lijkt op een lightversie van Aramis Classic. Olie-essences van citrusvruchten versmelten subtiel met jeneverbes en rum (vanaf 12 juni, euro 40,99 voor 100 ml).

û In zijn blootje Gaultier stripte zijn Le Mâle (foto2) tot het bot om zo de essentie bloot te geven. Blijft over: een tonic op basis van munt, ginseng en gember, voor dat tikkeltje pep (euro 42 voor 125 ml).

û Hemelsblauw De zomerversie van de kruidige en houtige l’Eau d’Issey (foto 3) voor mannen verstopt zijn specerijen onder een verfrissende laag van pompelmoes en groen (euro 42 voor 125 ml). Handig voor op reis: de 2 in 1 reiskit met eau de toilette én deo (euro 52).

û Paradijselijk Verleiden kan hij als de beste, deze Acqua di Portofino, dankzij een harmonieus spel van citrusvruchten en kruidige bloemen, sensueel openbloeiend met aroma’s van patchoeli, vetiver en muskus. Onweerstaanbaar! (euro 34 voor 50 ml).

û Gestroomlijnd De nieuwste blikvanger is een eau de toilette die Jaguar werd gedoopt. Een sobere naam voor een originele creatie, waarin de citrusoliën en kruidige bloemen uitmonden in een sprankelende geur met sterke houttoetsen (euro 45 voor 40 ml).

û Vulkanisch De vlinderlichte uitvoering van het nog immer populaire Fahrenheit van Dior staat te trappelen om de vroegere fans te veroveren. Fahrenheit 0° heeft een heel laag alcoholgehalte (5°), ideaal voor de zomer (beperkte uitgave, euro 50,07).

û Brutaal Liefhebbers van varens zullen zich zeker laten inpakken door deze TL pour lui van Ted Lapidus, waarin de rechttoe-rechtaangeur van varens een orïentaals jasje meekreeg (euro 42 voor 50 ml).

De uitzondering

Een androgyne vreemde eend in de bijt, is Un jardin en Méditerranée van Hermès . Meestercreateur Jean-Claude Ellena brengt met deze rond vijgebladeren opgebouwde geur een ode aan Leïla Menchari, die overal ter wereld de Hermèsetalages ontwerpt. Heel speciaal: de mediterraanse geurenrijkdom met specerijenmarkten, aromatische struiken... De flacon van 50 ml voor euro 55 (parfumerie), in het koffertje vindt u ook een onuitgegeven verhaal van Michel Tournier ( bij Hermès – euro 105).

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content