Hoe tank jij energie na een slechte nacht?

Jullie reacties op ons dossier van vorige maand

Mediteren

Enkele jaren terug volgde ik een workshop meditatie. Sindsdien is dit mijn mentale houvast. Slecht geslapen, stress, ruzie met mijn tienerkinderen. Door te mediteren vind ik innerlijke rust en kracht om er weer tegenaan te gaan. In het begin is het lastig, maar eens je de voordelen ervaart, kan je niet meer zonder.

M.D.

Anders eten

Na mijn avondmaal eet ik bewust niets meer. Ik drink hooguit wat kruidenthee. Dat tijdelijke vasten helpt mij enorm om beter in en door te slapen, waardoor ik nog zelden een slechte nacht ken. En overdag krijg ik meer energie door tussendoor minder te snacken.

Carla Bogaert

Schrijven in gedachten

Ik val gelukkig snel in slaap maar dat was niet altijd zo. Als kind kon ik niet slapen o.a. door de huwelijksproblemen van mijn ouders. Als elfjarige ben ik toen een boek beginnen schrijven. Niet op papier maar in mijn gedachten bedacht ik een sciencefictionverhaal. Het leidde me af van alle beslommeringen. Mijn ganse leven ben ik in gedachten aan dit boek blijven verder ‘schrijven’, ook tijdens stressperiodes op het werk. Sinds ik met pensioen ben, val ik vanzelf vlot in slaap. Maar lukt het eens niet, dan grijp ik terug naar mijn verhaal. Raar hoe sommige zaken die ik toen fantaseerde nu opduiken in films en in het echte leven.

Wilfried Vandenbussche

Ochtendwandeling

Lekker slapen is voor mij al lang een droom. Meestal ontwaak ik verschillende keren waardoor ik vermoeid opsta. Wat voor mij best werkt om energie te krijgen is stappen. Ik woon gelukkig vlakbij een natuurdomein en laat elke ochtend mijn hond uit. Soms zie ik er erg tegenop om te vertrekken, maar ik ben altijd een ander mens bij mijn thuiskomst. Zelfs na de meest belabberde nacht voel ik me dan herboren en heb ik energie tot de middag.

Roger V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content