© frédéric raevnes

Hugo De Jesus versiert sneakers

Mijn ontslag en de lockdown eind 2020 hebben me een duwtje in de rug gegeven om voltijds voor decorateur van etalages en accessoires te gaan, vertelt ex-boekhouder Hugo De Jesus ons in zijn garage, die hij nu gebruikt als atelier. De Dilbeekse kunstenaar is omringd door potloden, verf en penselen, maar ook jeansjassen, sneakers, stoffen en action figures in vrolijke kleurtjes.

“Voor kerst 2019 versierde ik enkele etalages van winkels en restaurants. Een leuke ervaring, die ik door de lockdown jammer genoeg niet kon overdoen eind 2020. Op hetzelfde moment kreeg ik mijn ontslag. Een keerpunt, want plots had ik tijd om me toe te leggen op mijn passie voor decoreren. Ik heb geprobeerd of ik ook andere zaken dan etalages kon personaliseren: de sneakers van mijn dochters, T-shirts, jassen, petten,... Ik ben ook grote Playmobil-figuren beginnen te beschilderen. Sommige daarvan werden tentoongesteld in kunstgallerijen. Na Luxemburg en Parijs, heb ik zelfs uitzicht op Miami en Dubai. Ik heb ook bowlingkegels gepersonaliseerd. Mijn universum zijn tekenfilmfiguren en manga: de Simpson, Mickey Mouse, de Minions, Pokémon,... Ik teken eerst in potlood, uit de losse pols, daarna schilder ik met acrylverf. Mijn werk is erg kleurrijk, fluorescent, levendig,... Als ik etalages beschilder, fleurt de hele straat op, zeggen passanten me vaak. Daar ben ik trots op!”

“Ik werk 15 uur per dag. Mijn bedrijfje is nog niet rendabel, maar bezorgt me wel veel vrijheid en rust in onze hypergeconnecteerde wereld. Deze professionele omslag geeft me de kans om mezelf terug te vinden. Nu zal ik later geen spijt hebben dat ik het niet heb aangedurfd. Ik wil in de toekomst ook workshops geven in decoratie en personaliseren. En volgend jaar hoop ik mijn werk tentoon te stellen in België. Zodat ik eindelijk eens uit mijn garage kom en nieuwe mensen ontmoet.”

arthugoevent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content