Lezersforum

Beste lezer, deze rubriek is er voor u! Wilt u uw mening over gelijk welk onderwerp meedelen? Schrijf, fax of mail naar: Plus Magazine-Lezersforum, Raketstraat 50 bus 10, 1130 Brussel. Fax: 02 702 46 02, e-mail: redactie@plusmagazine.be. Anonieme brieven of mails worden nooit opgenomen. De redactie behoudt zich ook het recht voor lezersbrieven in te korten.

Wat hebben ze met ons geld gedaan?

Ik stel me altijd weer de vraag waarom mensen met een vervangingsinkomen zoals wij nog zoveel belastingen moeten betalen. Mijn man is bruggepensioneerd en ik ben invalide. We hebben allebei een beroepsloopbaan van û jawel û 44 jaar! Dan zou je denken dat we voor onze huidige uitkeringen (brugpensioen en invaliditeit) beiden ruim genoeg afgedragen hebben. Maar neen, op het geld dat we in die 44 jaar betaald en opgespaard hebben, moeten we nu nog eens belastingen betalen. Wat hebben ze dan al die tijd met ons geld gedaan?

Geluidshinder

In de polemieken over nachtlawaai van vliegtuigen moeten we altijd denken aan onze eigen situatie. In onze directe omgeving wonen zeker 15 tot 20 honden. Als je dag in dag uit hun geblaf moet aanhoren, dan wordt het op den duur een ondraaglijke hinder. We hebben in de wijk al briefjes gebust met een vriendelijke vraag of het niet wat stiller kan, maar de meeste mensen verklaren ons gek (‘Is dat nu zo erg, een hond die blaft?’). Het zou al een hele vooruitgang zijn als de mensen hun hond beter zouden opvoeden zodat die niet bij het minste begint te blaffen.

Schrik voor het diepe

Nu andere lezers in het oktobernummer hun heilige schrik hebben geout, durf ik ook mijn angst vertellen. Ik durf in een zwembad nooit dieper gaan dan 1,50 meter. Hoewel ik goed kan zwemmen, denk ik altijd dat ik ga verdrinken wanneer ik me aan niets kan vastgrijpen. In een zwembad probeer ik het altijd weer, maar telkens sla ik opnieuw in paniek en dat is soms zeer gênant. Kan iemand me goede raad geven?

Een oproep aan ‘normale’ mannen

Fred Brouwers vraagt zich af of er iets fout is met hem, omdat hij meent dat zijn seksleven alleen hem en zijn partner aangaat en omdat hij porno niet opwindend vindt (Plus Magazine, september). Beste Fred, maak je geen zorgen, volgens mij ben je helemaal in orde. Eindelijk eens iemand die normaal doet en daar ook nog voor uitkomt! Ik vraag me wel af of Fred werkelijk zo uniek is. Daarom doe ik hier een oproep aan alle normale mannen: wat vinden jullie van de mening van Fred Brouwers?

Correct geparkeerd, toch weggesleept

In ‘Help, mijn wagen is weggesleept’ ( Plus Magazine, juli) schrijft u “U betaalt de sleepkosten tenzij u correct geparkeerd stond. Bijvoorbeeld als u er al geparkeerd stond vóór de verbodstekens geplaatst werden”. Enkele jaren geleden heb ik het omgekeerde meegemaakt. Reeds meermaals had ik mijn auto gedurende meerdere dagen geparkeerd aan een sportcomplex. Geen enkel verbodsteken zei hier dat dit niet mocht. Maar op een keer, na een afwezigheid van vijf dagen, was mijn auto weggesleept en moest ik aan de politie zowel een boete als de sleepkosten betalen. Iemand zei me zelfs dat je je auto op een openbare plaats slechts 24 uur onbeheerd mag achterlaten. Is dat waar?

Antwoord van de redactie: Het is inderdaad verboden auto’s langer dan 24 uur onbeheerd op de openbare weg achter te laten, maar dat geldt alleen voor defecte voertuigen die niet meer kunnen rijden. Verder klopt de informatie van ons artikel. Als er auto’s weggesleept moeten worden omdat de stadsdiensten bijvoorbeeld werkzaamheden moeten uitvoeren, noteert de politie de nummerplaten van de auto’s die er al geparkeerd stonden. Deze wagens worden ook weggetakeld, maar de eigenaars hoeven de takelkosten niet te betalen. Verder hebben vele warenhuizen, bibliotheken, sportcomplexen enz. een reglement dat de parkeerduur beperkt. In uw geval kan het sportcomplex zo’n reglement hebben ingevoerd of is de politie misschien beter gaan toezien op de naleving van een bestaand reglement.

A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content