Met de fiets

De Antwerpse Kempen

Gilda Benjamin, Filip Godelaine

Drie dagen lang stellen boerderijen in de Antwerpse Kempen hun erf open en kunt u er kunstwerken gaan bekijken van 25 kunstenaars uit heel Europa. Dat kunt u doen via een 32 kilometer lange fietsroute langs vele mooi bewaarde hoeves. Dit jaar is het thema Eten en drinken. Langs de route wordt ook een hapje en een drankje aangeboden.

Kunst op het Hof, fietsroute in Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Op vr 11, za 12 en zo 13/7, 10-18 uur. Kaarten in de toeristische infokantoren van Merksplas en Baarle-Hertog. Deelname: a 10 (vvk a 8). Info: www.kvlv.be

Tervuren en co

Samen met de Brusselse fietsorganisatie Pro Velo kunt u een gegidste fiets-tocht ondernemen naar Tervuren. De rit vanuit Brussel loopt o.a. via een oude spoorwegbedding. Het oude dorp Tervuren heeft vele charmes, onder meer het park en het museum voor Midden-Afrika, dat onlosmakelijk verbonden is met Leopold II. U keert terug via het Arboretum en het Zoniënwoud.

Fietstocht Tervuren met Pro Velo. Zo 27/7/2008 om 14.00, vertrek in het park van Woluwe. Info: tel. 02 5027355, www.provelo.org

Haspengouw

De fietstocht Toeren rond Tongeren heeft geen aandacht voor de historische kern van de oudste stad van België, wel voor de Haspengouwse velden, de kastelen, de vierkantshoeven, de holle wegen en ander natuurschoon. Naast een zoektocht zijn er tochten van 20, 40 en 60 km en er kan ook gewandeld worden. Elke route voorziet ook één of meerdere rustplaatsen op landbouwbedrijven waar een hapje, een drank en hoeve-ijs te verkrijgen is.

Toeren rond Tongeren, fietstochten met vertrekpunt zaal Aldor, Elderenstraat 16,

’s Herenelderen. Op 27/7, inschrijven van 8 tot 15 uur. Deelname: a 1,50 (-12 j: gratis). Info: tel. 011 30 37 13

Charleroi en zo

In de streek van Charleroi zijn enkele unieke fietsroutes uitgestippeld zoals deze die van Bergen naar Jumet loopt, via Bracquegnies, Houdeng-Aimeries, La Louvière, Seneffe en Pont-à-Celles. De route van Charleroi naar Namen doet o.a. Gilly, Pont-de-Loup, Ham-sur-Sambre en Floreffe aan.

Info: tel. 070 221 021,

http://met.wallonie.be of www.opt.be

Het Oost-Vlaamse bos

De Knesselaarse Drongengoedhoeve ligt pal in het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen. In het bakhuis van de hoeve wacht een uitgebreid gamma van wandel- en fietsroutes, maar ook een bezoek aan de hoeve zelf is zeker de moeite waard.

Drongengoed fietsroute, start Landschapsinfocentrum Meetjesland, Drongengoedweg 9, Knesselare. Tot oktober alle dagen van 10 tot 19 uur, behalve vr. Info: % 09 325 09 80 en www.drongengoedhoeve.be n

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content