rivaliteit met de andere grootouders?

Uit uw reacties blijkt vooral dat de grootouders van beide kanten elkaar relatief weinig zien. Dat hoeft een goede verstandhouding zeker niet in de weg te staan. Toch is jaloersheid nooit veraf...

We vullen elkaar aan

We hebben geregeld contact met de andere oma en opa en het klikt echt tussen ons. De andere oma is gepensioneerd en heeft meer vrije tijd. Dus is het logisch dat zij de kleintjes vaker opvangt. Toch gaan onze kleinkinderen met evenveel plezier naar de twee partijen. Misschien komt dat omdat de grootouders elkaar goed aanvullen. Ik houd van actieve bezigheden, mijn man is dan weer heel rustig. En bij de andere grootouders vinden ze een zeer technische opa die hun allerlei vaardigheden leert.

Samen klussen, samen shoppen

Kleinkinderen voelen perfect aan wanneer de vier grootouders elkaar goed verstaan zoals bij ons. We tellen niet de keren op dat wij de kleinkinderen zien en omgekeerd. De afspraken hierover gebeuren heel spontaan zoals het op dat moment iedereen het beste uitkomt. Het gebeurt zelfs dat de twee opa’s samen op Jonas en Lien passen in het huis van onze dochter en daar tegelijk een klus opknappen, terwijl de twee oma’s een dagje gaan shoppen.

Een beetje jaloers

Ja, ik ben soms jaloers. Wij wonen in een andere provincie en zo hebben de andere grootouders een beter contact met onze kleinkinderen. Ik probeer elke week te bellen maar dat is niet hetzelfde.

Verschillende leefwerelden

We zien de andere grootouders alleen op de verjaardag van de kleinkinderen en soms op de verjaardag van de dochters. Onze verhouding is niet zo goed maar dat heeft niets met de kleinkinderen te maken. We komen gewoon uit twee totaal verschillende leef- en beroepswerelden en dat maakt het niet eenvoudig om samen tijd door te brengen.

Iedereen doet wat hij kan

Ik heb twee kleinzoontjes (4,5 en 8) en twee stiefkleinzoontjes van 8 en 13. Ik zie ze allemaal even graag. Ze zijn altijd welkom maar omdat ik nog werk, kan ik ze niet zo vaak opvangen. Maar ieder doet van zijn kant wat mogelijk is en dus komen de vier rakkers geen liefde te kort.

Alle respect!

We zien de ouders van onze twee schoondochters alleen op de verjaardag van onze kleinkinderen. Zij passen bijna dagelijks op onze kleindochters (4 en 1 jaar oud). Zij cijferen zich voor een stuk weg voor hen. Ze verdienen daarvoor alle respect en dus vinden we het niet zo erg dat de twee kleindochters meer aan de andere opa en oma hangen dan aan ons.

Een begin van vijandigheid

Zolang we geen kleinkinderen hadden, waren we bevriend met de ouders van mijn schoondochter. We gingen zelfs samen op reis. Nu zijn er twee lieve kleindochtertjes en die trekken duidelijk het meest naar ons. Hierdoor is er aan onze vriendschap een einde gekomen. De andere grootouders zoeken drogredenen om geen contact met ons meer te hebben en we voelen een begin van vijandigheid. Toch is het niet zo dat we de kleintjes verwennen. We hebben wel veel aandacht voor alles wat ze doen, we maken lekkers voor ze klaar en we spelen en lachen met hen. Maar moeten we dat laten om die vriendschap te herstellen?

Marleen Vynck; Lieve Ibens; Marleen Berneel; Mieke Krol; Anne Vandiest; Monique Herremans; Y.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content