Sneller slank

Hoe meer we weten over de manier waarop ons lichaam vetten opslaat en over de werking van ons suikermetabolisme, hoe meer de laboratoria zich kunnen toespitsen op de ontwikkeling van afslankproducten die efficiënt én gebruiksvriendelijk zijn.

De laatste 50 jaar zijn onze voedingsgewoonten en levenswijze meer geëvolueerd dan de voorbije 50 eeuwen. We zijn sedentair geworden, leven niet meer in harmonie met de natuur en hebben nauwelijks nog voeling met wat we eten. Resultaat: een onevenwichtig voedingspatroon en eetgewoontes die ons extra kilo’s bezorgen. Daarom hebben voedingsspecialisten een kleurclassificatie bedacht: groen voor voedingsmiddelen die in overvloed mogen gegeten worden (groene groenten, wit vlees,...). Oranje voor voedingsmiddelen die met mate mogen worden geconsumeerd (volle granen, pasta, ham...). En rood voor middelen die we beter kunnen vermijden of eten in combinatie met groene: muesli, olie en boter, witte rijst, limonades...

Een handig hulpmiddel om uw goede voornemens voor 2006 waar te maken!

Voornemen 1: cellulitis aanpakken

Het lichaam van een vrouw heeft de neiging vet op te hopen op de dijen, de billen en de heupen. Geschat wordt dat 8 à 9 vrouwen op de 10 in min of meerdere mate te maken krijgen met cellulitis, zelfs slanke vrouwen. Om dit te voorkomen is het belangrijk bepaalde zones elke dag, ’s morgens en ’s avonds te behandelen met een product. Het gamma Body Performance van Estée Lauder heeft voortaan het Serum Slip Shape+ tegen cellulitis en vochtophoping. Ook Yves Saint Laurent breidt zijn gamma uit met een afslankproduct dat de lichaamscontouren hertekent: Profil Minceur. Geïnspireerd op de principes van liposuctie zijn Slim Success van Lancôme en Plasticity van Dior. Eventueel aan te vullen met een kuur ampullen van Phytophyline Lierac.

Goed om te weten. De actieve bestanddelen worden beter in de huid opgenomen na een peeling die de huidkorrels gladmaakt. Gebruik een borstel of een sponsje.

Voornemen 2: het lichaam draineren

Als u last hebt van vochtophoping, kies dan voor producten met zuiverende be-standdelen. Begin met het aanpassen van uw voeding: zeg neen tegen zout en verborgen zouten, geef de voorkeur aan groene thee, kruidenthee (cassis, venkel, berk), artisjok, rode bessen. Afslankcrèmes en voedingssupplementen ( OenobiolAquadrainant, Adip’Light van Lierac, Fitodrain) kunnen ook hun steentje bijdragen. Nog een aanrader: de vochtinbrengende aftersun lotion van Lancaster.

Goed om te weten. Het inmasseren is heel belangrijk. Masseer het lichaam van onder naar boven voor een lymfedrainage en leg de crème voordien in de koelkast. En drink veel gedemineraliseerd water.

Voornemen 3: de huid verstevigen

Wist u dat de huid 50 % van zijn collageen, dus van zijn stevigheid, verliest de eerste 3 jaar van de menopauze? De oplossing: verstevig uw huid, doe aan sport (wandelen, fietsen, zwemmen, yoga, lichte gymnastiek) en gebruik dagelijks een goed verzorgingsproduct. Celluli Intense Peel van Biotherm heeft een dubbele werking: het reinigt het weefsel en zorgt voor een lichte lifting van de huid. Speciaal voor de rijpere huid is er Age Déclic van Phytomer.

Goed om te weten Bepaalde hormonen beschermen de vrouw tegen te veel vet. Met de jaren neemt hun aantal echter af waardoor het gewicht van de rijpere vrouw toeneemt met 10 tot 15 kg in vergelijking met het gewicht op haar twintigste. Dit uiteraard als ze er niet op zou letten!

Voornemen 4: armen en buik versterken

Als ze weinig gebruikt worden, verliezen de triceps (de spieren aan de onderkant van de armen) makkelijk hun stevigheid waardoor de armen er minder strak en rond uitzien. Naast een kleine aangepaste oefening om die spieren te verstevigen (zie onderaan), is ook een massage ’s morgens en ’s avonds een aanrader. Als u een beetje volhardt, zijn de resultaten spectaculair. Aanraders: de Crème Bas Nus van Orlane, Fermeté Bras LifteurMéthode van Jeanne Piaubert.

Goed om te weten. Een eenvoudig oefeningetje met behoorlijk resultaat: houd uw armen gebogen en uw handen ter hoogte van uw schouders en knijp een compacte moussebal (verkrijgbaar in sportwinkels) in uw handpalm. Herhaal dat twintig keer en adem uit bij elke knijpbeweging. n

Info: in de parfumerie behalve D. Jouvance 070 22 28 24 – Fitodrain, Forté Pharma, Lierac, Oenobion en Vichy bij de apotheek – Phytomer 02 244 93 23

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content